Άδοξα και πολύ σύντομα θα κλείσει τελικά το πέρασμα του Μάκη Χάβου από τον πάγκο του Απόλλωνα Σμύρνης…

Αν και η πρόθεση ήταν ένα φιλικό διαζύγιο, φαίνεται πως τα πράγματα παίρνουν δυσάρεστες διαστάσεις… Η «κυανόλευκη» ΠΑΕ επιχείρησε να περάσει αναίμακτα το μη… ταίριασμα με τον 51χρονο προπονητή, αφού όντως πολλές φορές τυχαίνει έναν κόουτς και μια ομάδα να μην κολλάνε στην πορεία. Για αυτό το λόγο και θέλησε να κρατήσει στα ενδότερα όλα όσα διαδραματίζονταν το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, η καθυστέρηση και οι διαφωνίες ανοίγουν σταδιακά στόματα.

Η κακή παρουσία και πορεία της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» στη διαδικασία των πλέι άουτ ήταν απλά η αφορμή, καθώς τα προβλήματα ήταν πιο σοβαρά και είχαν εντοπιστεί πολύ νωρίτερα…

Ο Χάβος έχασε πολύ γρήγορα τους ποδοσφαιριστές στα αποδυτήρια με συνέπεια αυτό να έχει αντίκτυπο στην αγωνιστική εικόνα των «κυανόλευκων».

Το κακό ξεκίνησε από τις αλλαγές στην ώρα των προπονήσεων… Τότε οι παίκτες αντέδρασαν, ο Χάβος έκανε κάποια ατομικά τετ α τετ με ορισμένους παίκτες, αλλά η μουρμούρα αντί να σβήσει εντάθηκε στη συνέχεια. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με όσα μαρτυρούν άνθρωποι των αποδυτηρίων, ο 51χρονος προπονητής χαρακτήριζε «τεμπέληδες» τους παίκτες σε συνεργάτες του, κάτι που σταδιακά μαθεύτηκε στους ποδοσφαιριστές. Έτσι το χάσμα μεγάλωνε καθημερινά σε συνδυασμό με το ότι οι παίκτες με τη σειρά τους κατηγορούσαν τον Χάβο ότι ήταν εντελώς απόμακρος μαζί τους.

Φυσικά όλα αυτά σε συνδυασμό με την χαλαρότητα που έδινε η σχεδόν εξασφαλισμένη παραμονή πριν ξεκινήσουν τα πλέι άουτ έφερε αγωνιστική χαλαρότητα με τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες στην κανονική σειρά των αγώνων της έξτρα διαδικασία για να έρθει η πρώτη και μοναδική νίκη στο εξ αναβολής ματς με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα, που δεν είχε καμία απολύτως σημασία (ούτε καν για τη 10η θέση που θα έδινε πριμ στον Απόλλωνα Σμύρνης).

Το αποκορύφωμα της εναντίωσης των ποδοσφαιριστών στον Χάβο ήρθε στην αναμέτρηση με τη Λαμία στη Ριζούπολη. Εκεί ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης έταξε μεγάλο πριμ σε περίπτωση νίκης, αλλά μέλη της ομάδας υποστηρίζουν ότι οι παίκτες όταν έφυγε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ από τα αποδυτήρια είπαν «δεν τα θέλουμε τα λεφτά, αυτός να φύγει θέλουμε…». Και ίσως αυτό να ακούγεται υπερβολικό, αλλά το ρεπορτάζ θέλει παίκτες (τόσο ξένους όσο και Έλληνες) να ρωτούν ανθρώπους της ομάδας με απαξίωση μετά το Χ με τον ΝΠΣ Βόλος, που έσωσε και μαθηματικά τον Απόλλωνα Σμύρνης «σκέφτεστε να κρατήσετε αυτόν τον προπονητή και για τη νέα σεζόν;».

Το κλίμα ήταν πολύ βαρύ, πάντως, μετά την ήττα από τη Λαμία στα πλέι άουτ και τότε άπαντες (πέραν της άποψης των παικτών που είχε γίνει ήδη γνωστή στα ψηλά κλιμάκια της ΠΑΕ) εισηγήθηκαν την απομάκρυνση Χαβου.

Ο Π. Μονεμβασιώτης, ωστόσο, ήταν αρχικά ο μόνος, που κράτησε μια ουδέτερη στάση εκφράζοντας τον προβληματισμό του… Όσο περνούσαν οι ημέρες όμως, οι πληροφορίες για τον αρνητισμό στα αποδυτήρια έκαναν και τον μεγαλομέτοχο να αντιληφθεί ότι δεν θα μπορούσε υπό αυτές τις συνθήκες να συνεχίσει ο Χάβος, γιατί δεν θα μπορούσε η ομάδα να υποχρεωθεί να πάρει 25 νέους παίκτες εν όψει της επόμενης σεζόν.

Έτσι μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» άρχισαν οι συζητήσεις για τη λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών…

Η πρόθεση ήταν η κοινή συναίνεση, κάτι που αρχικά φάνηκε να είναι εφικτή. Μάλιστα, ο Χάβος πριν από λίγα 24ωρο φέρεται να είχε εκφράσει σε συνάντηση με την ΠΑΕ την πρόθεση του να τα βρουν για να χωρίσουν φιλικά, αντιλαμβανόμενος ότι δεν είναι εφικτή η συνέχιση της συνεργασίας τους. Κάτι που πρακτικά σήμανε συμβιβασμό, πέρα από τα όσα υπάρχουν στο συμβόλαιο του προπονητή με την ΠΑΕ και το οποίο είχε παραδεχθεί και σε τρίτους ανοιχτά ο 51χρονος κόουτς. Ωστόσο, αν και κλείστηκε ένα ακόμα ραντεβού των δύο πλευρών την Πέμπτη (27/5), ο Χάβος αιφνιδιαστικά… εξαφανίστηκε και στη θέση του παρουσιάστηκε στη προγραμματισμένη συνάντηση ο νομικός του εκπρόσωπος. Έτσι πλέον η διοίκηση, σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρεί σε έκτακτο Δ.Σ. την Παρασκευή (28/5) καλώντας εκ νέου τον Χάβο για να παραστεί αυτοπροσώπως.

Παράπλευρα με όλα αυτά εδώ και αρκετές εβδομάδες στις τάξεις του κόσμου του Απόλλωνα Σμύρνης υπάρχει μια ανοιχτή αντίδραση στον Χάβο. Στα social media εδώ και καιρό έχει αποτυπωθεί η απογοήτευση για τον 51χρονο κόουτς, ενώ πριν από λίγα 24ωρα υπήρξε και μια διαδικτυακή δημοσκόπηση σε σελίδα στο Facebook που ασχολείται με θέματα της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» με την επωνυμία «Απόλλων Σμύρνης 1891 for ever». Εκεί το «θα πρέπει να απομακρυνθεί άμεσα από τη διοίκηση», ήταν συντριπτικό με ποσοστό 83%! Μάλιστα, αυτή η ιδιότυπη μέτρηση αποδοχής ή μη στον προπονητή από Απόλλωνιστές ξεκίνησε στις 16/5 (δηλαδή μετά το ματς με τη Λαμία) και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα στις 19/5 (μετά δηλαδή τη νίκη στο εξ αναβολής ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα).

Γίνεται αντιληπτό με όλα τα παραπάνω λοιπόν, ότι ο Χάβος πρακτικά δεν μπορεί να μείνει στη Ριζούπολη ούτε μια ημέρα ακόμα…

Δ. Δ.

https://www.a-sports.gr/