Ο Παναιτωλικός σώθηκε, ο στόχος επετεύχθη. Μετά από μία πολύ δύσκολη χρονιά, οι άνθρωποι της ομάδας του Αγρινίου μπορούν και πάλι να αναπνέουν χωρίς άγχος και να κοιτάζουν πλέον το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Το «χρυσό» γκολ που πέτυχε ο Βέργος από το σημείο του πέναλτι στον επαναληπτικό με την Ξάνθη για τα μπαράζ ανόδου/παραμονής στη Superleague, ήταν αρκετό για να κρατήσει τα Καναρίνια στη μεγάλη κατηγορία. Ένα γκολ που πανηγύρισαν με την ψυχή τους στον σύλλογο του Αγρινίου.

Κανένας στον Παναιτωλικό δεν θέλει να ξαναζήσει τα φετινά. Στεναχώρια για τα αποτελέσματα και άγχος για το εάν η ομάδα θα καταφέρει τελικά να σωθεί. Γι’ αυτό και η διοίκηση του συλλόγου έχει αποφασίσει να αναβαθμίσει το ρόστερ της ομάδας με καλύτερους παίκτες, που θα την ανεβάσουν επίπεδο και θα την βοηθήσουν να βρεθεί στην πρώτη 10άδα του ελληνικού πρωταθλήματος.

Αυτό που προέχει, ωστόσο, είναι ο προπονητής. Ο Τραϊανός Δέλλας μπορεί να κράτησε τελικά τον Παναιτωλικό στη μεγάλη κατηγορία, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή τη στιγμή δεν είναι η πρώτη επιλογή για τη νέα αγωνιστική σεζόν. Ο 45χρονος τεχνικός έχει τις πιθανότητές του για να συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας του Αγρινίου, αλλά η διοίκηση των Καναρινιών έχει θέσει ως πρωταρχικό στόχο τον Σάββα Παντελίδη. Ο 56χρονος προπονητής ολοκλήρωσε τη συνεργασία του με τον Ατρόμητο και είναι ελεύθερος να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ενας πολύ έμπειρος προπονητής, ο οποίος στο παρελθόν είχε βρεθεί μεταξύ άλλων στους πάγκους των Αρη, Αστέρα Τρίπολκης, Ηρακλή, Λεβαδειακού, ΠΑΣ Γιάννινα και Ολυμπιακού Βόλου. Ένα βαρύ βιογραφικό, με το όνομά του να βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας των ανθρώπων του Παναιτωλικού. Οι Αγρινιώτες πιστεύουν στις ικανότητες του Σάββα Παντελίδη και πιστεύουν ότι με τα κατάλληλα… υλικά μπορεί να φτιάξει μια ομάδα που δεν θα κινδυνεύει με υποβιβασμό και θα βρίσκεται μέσα στην πρώτη 10άδα της Superleague. Αυτή τη στιγμή, ο πρώην προπονητής του Ατρομήτου είναι ο πρώτος στόχος της διοίκησης των Κυανοκίτρινων για τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Αν δεν υπάρξει happy end στις επαφές με τον Σάββα Παντελίδη, οι άνθρωποι του συλλόγου θα εξετάσουν το ενδεχόμενο παραμονής του Δέλλα, ο οποίος έχει πιθανότητες για να συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας, αλλά δεν αποτελεί την προτεραιότητα των διοικούντων τον Παναιτωλικό.

https://www.to10.gr/