Ο παίκτης του Παναιτωλικού, που γνωρίζει τον νυν προπονητή των “ασπρόμαυρων” από την θητεία του στην Ξάνθη, φιλοξενήθηκε σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης, αποκαλύπτοντας την συμβολή του στην εξέλιξη του ίδιου, αλλά και το άγνωστο περιστατικού με-πλέον- γνωστούς πρωταγωνιστές.

Για την επιστροφή του Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ: «Είναι γνώριμος σε όλους από την πρώτη θητεία του στον ΠΑΟΚ αλλά και στην Ξάνθη. Είναι ένας άνθρωπος που τους στόχους τους περνάει και στον παίκτη, είναι διψασμένος για το ποδόσφαιρο, οι σχέσεις που αναπτύσσει με τις ομάδες είναι δυνατές. Η επόμενη θητεία του στον ΠΑΟΚ θα είναι επίσης επιτυχημένη. Δουλεύει διαρκώς στην ψυχολογία του παίκτη, είναι από τα μυστικά στη δουλειά. Το πιο σημαντικό είναι η εργατικότητά του, δουλεύει 20 ώρες και ζει για το ποδόσφαιρο. Όλο το επιτελείο που είναι γύρω του δουλεύει όσο και αυτός αφού εκείνος δίνει το παράδειγμα. Είναι δημοκράτης προπονητής».

Για το αν το πίστευε ότι θα πετύχει στον ΠΑΟΚ όταν ήρθε από την Ξάνθη: «Η επιτυχία δεν είναι δεδομένη, άξιζε την ευκαιρία και ήξερα πως θα δώσει τον καλύτερο εαυτό του. Τώρα ξέρει καλύτερα τα πράγματα, έρχεται για να ανεβάσει επίπεδο τον ΠΑΟΚ. Θα προσπαθήσει να συσπειρώσει την ομάδα και θα κοιτάξει αρχικά να μειώσει την διαφορά και να γίνει ανταγωνιστική η ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι πιο δουλεμένος ως ομάδα. Ο Λουτσέσκου έχει τον τρόπο να δείξει σε όλους πως είναι μονόδρομος η επιτυχία. Η δίψα του για νίκη τα λέει όλα. Είναι από τους προπονητές που με έχει βοηθήσει και με έχει εκπλήξει από το πόσο αγαπάει αυτό που κάνει. Δεν το κάνει στεγνά επαγγελματικά. Θέλει οι παίκτες του να είναι καλύτεροι».

Για κάποιο περιστατικό που θυμάται από τον Λουτσέσκου: «Παίζαμε με τον ΠΑΟΚ για το Κύπελλο, είχαμε χάσει στην έδρα μας με 2-1, παίζαμε στην Τούμπα και μας έκανε μια ομιλία που μας έκανε να πιστέψουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε, πως μας πιστεύει. Κερδίσαμε αλλά τελικά δεν καταφέραμε να προκριθούμε. Όταν σου λέει την ημέρα του αγώνα, εγώ σε πίστευα όλη την εβδομάδα, εγώ είμαι εδώ για σένα, δεν μπορείς να μην έχεις έξτρα κίνητρο».

Πηγή: Metropolis 95,5