Tην 8/6 συνεδριάζει το ΔΣ της Super League και ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ΠΑΕ – μελών της ενόψει της έναρξης της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο συνεταιρισμός αφενός επιχειρεί να στραφεί ξανά στο εγχείρημα της “κεντρικής διαχείρισης” των τηλεοπτικών δικαιωμάτων- χωρίς κανείς να βάζει το χέρι του στη φωτιά για το κατά πόσο το μέτωπο είναι αρραγές – , αφετέρου βάζει ψηλά τον πήχη ως προς τις διεκδικήσεις σε σχέση με αυτά που εισέπραξαν οι ΠΑΕ πέρυσι.

Ωστόσο, ούτε η εμπορικότητα του πρωταθλήματος έχει αλλάξει, ούτε το το τοπίο στην εγχώρια τηλεοπτική άγορά έχει διαφοροποιηθεί.

Βασικός συνομιλητής – διεκδικητής θα είναι για μια ακόμα χρονιά η  Nova, για την οποία η απόκτηση τουλάχιστον των σημαντικών ομάδων του πρωταθλήματος και τουλάχιστον των μισών ομάδων, είναι καθοριστική.

Σύμφωνα με όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το κανάλι που είχε με ξεχωριστές συμβάσεις αποκτήσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα όλων των ομάδων του πρωταθλήματος της περιόδου 2020 – 21, σκοπεύει σε περίπτωση κεντρικής διαχείρισης να ρίξει το ποσό που διέθεσε συνολικά κατά περίπου 10 εκάτ. ευρώ και από τα περίπου 55 εκάτ. ευρώ που διέθεσε να πέσει περίπου στα 45 εκάτ. – όσα περίπου δόθηκαν στην τελευταία χρονιά της κεντρικής διαχείρισης.

Το ποσό αυτό, σε πρώτη φάση απέχει από τους μαξιμαλιστικούς αρχικούς στόχους τους συνεταιρισμού που λέγεται ότι είναι περί τα 60 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα και ο ΟΤΕ, που μέχρι τώρα απείχε επιδεικτικά παρακολουθεί τις εξελίξεις, όπως δήλωσε πρόσφατα ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Μιχάλης Τσαμάζ και αυτό έχει πυροδοτήσει σενάρια περί επιλογής συγκεκριμένων ομάδων στις οποίες ενδέχεται να επυθυνθεί.

Η Super League, όπως προαναφέρθηκε, έχει αποφασίσει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της “κεντρικής διαχείρισης” της πώλησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, έχει συστήσει επιτροπής, όμως τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί αυτή τη στιγμή δεδομένο, ούτε από την πλευρά των προσφορών που θα υπάρξουν, ούτε από το πώς θα κινηθούν οι ΠΑΕ και ιδιαίτερα οι μεγάλες.

Στο τραπέζι έχει πέσει από την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου η πρόταση για τη δημιουργία της Super League ΤV.Υπενθυμίζεται ότι Ατρόμητος και Άρης έχουν συμβόλαιο για το επόμενο πρωτάθλημα με τη NOVA.Πάντως αυτή τη στιγμή το τηλεοπτικό τοπίο θυμίζει τοπίο στην ομίχλη που κάνει πολλούς να μιλούν για μακρύ καλοκαίρι, όπως συμβαίνει συνήθως τα τελευταία χρόνια.

Πηγή: https://soccerplus.gr