Με αφορμή την Ευρωπαική παρουσία της  Ομόνοια η οποια κατα πασα πιθανοτητα θα αντιμετωπισει στον Β’ προκριματικό του Champions League την Ντιναμό Ζάγκρεμπ, επικοινωνήσαμε με τον Κροάτη πρώην άσσο του Απόλλωνα και ΑΠΟΕΛ  Άντονιο Γιάκολιτς ο οποιος πέρα της ανάλυσης του για την πρωταθλήτρια Κροατίας συζητήσαμε και άλλα πολλά ενδιαφεροντα θέματα απο την παρουσία που είχε στην Κύπρο ενω αυτη την περίοδο ψάχνει τον επόμενο ποδοσφαιρικό του σταθμό αφου έλυσε την συνεργασία του με τον Παναιτωλικό. Ασφαλώς δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην Κροατία και γενικότερα στην  διοργάνωση του EURO2020

Για την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (πιθανή αντίπαλο) : «Πιστεύω ότι η Ντιναμό Ζάγκρεμπ είναι η καλύτερη ομάδα στο Κροατικό πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή. Έχουν απίστευτους παίκτες, πολύ καλές συνθέσεις, και κάθε παίκτης μπορεί να παίξει σε υψηλό επίπεδο .

Για τις πιθανότητες της Ομόνοιας : Προσωπικά πιστεύω ότι η Ομόνοια θα έχει πολύ δύσκολη αποστολή απέναντι στη Ντιναμό Ζάγκρεμπ αλλά ίσως εάν η Ομόνοια καταφέρει να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα στο Ζάγκρεμπ τότε στη Λευκωσία μπορεί να τους κάνει την έκπληξη. Ένας πολύ σημαντικός παράγοντας που θα μπορούσε να βοηθήσει την Ομόνοια είναι η υψηλή θερμοκρασία στην Κύπρο. Οποιαδήποτε ομάδα θα μπορούσε να επηρεαστεί από την υπερβολική ζέστη έτσι και η Δυναμό θα δυσκολευτεί να προσαρμοστεί και να την αντιμετωπίσει. Δεν ξέρω τι ποσοστό επιτυχίας να δώσω στην Ομόνοια αλλά ξέρω ότι στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν φαβορί.

Παίκτες κλειδιά της Ντιναμό: Η Ντιναμό είναι μια πολύ καλή ομάδα και προσωπικά ξεχωρίζω τους Ademi που είναι πολύ καλός στον έλεγχο του κέντρου, τον Orsic και τον Petkovic που είναι και οι δύο πολύ καλοί στο να σκοράρουν και να δημιουργούν ευκαιρίες.

Παρακολουθεί το Κυπριακό ποδόσφαιρο:«Φυσικά και με ενδιαφέρει το κυπριακό πρωτάθλημα και μαθαίνω τα αποτελέσματα. Έχω κρατήσει επαφή με κάποιους φίλους στην Κύπρο.

Για την εμπειρία στο Super League και για πρόταση απο Κύπρο: Το συμβόλαιο μου με τον Παναιτωλικό έχει λήξει, έτσι στην ουσία τώρα είμαι ελεύθερος και μελετώ όλες τις επιλογές που έχω μπροστά μου. Από την Κύπρο δεν έχω οποιαδήποτε πρόταση ή κάποιο ενδιαφέρον από ομάδα για απόκτηση μου.»

Οι λόγοι αποχώρησης απο τον Απόλλωνα: «Όπως είπα και σε στενούς μου φίλους , η προσφορά που μου είχε κάνει ο Απόλλωνας τότε ήταν κατώτερη των προσδοκιών μου και ήμουν πεπεισμένος ότι η προσφορά μου εκείνη την περίοδο και ο ρόλος μου σαν παίκτης κλειδί άξιζαν περισσότερα. Μετά από αυτό ξέρω ότι πολλά ψέματα και ανακρίβειες διαδόθηκαν από ανθρώπους του Απόλλωνα ως προς το πρόσωπο μου αλλά γνωρίζω ότι είναι ευκολότερο να φταίξεις έναν παίκτη παρά να εξηγήσεις την πραγματικότητα στους φιλάθλους.»

Για την απώλεια ενός τίτλου: «Δεν γνωρίζω πιο είναι το πρόβλημα στον Απόλλωνα και δεν καταφέρνουν να πάρουν  το πρωτάθλημα. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο στα τελευταία καθοριστικά παιχνίδια του πρωταθλήματος  δεν αποδίδουν όπως πριν … Άκουσα ότι ήρθε καινούργιος πολύ καλός προπονητής.»

Για το EURO και την Κροατία: «Πιστεύω ότι η εθνική Κροατίας είχε δυσκολία με την προσαρμογή και διαχείριση των νέων παικτών μιας και κάποιοι παίκτες κλειδιά αποχώρησαν από την εθνική ομάδα. Σε κάποια χρόνια η απόδοση και η δυναμικότητα της εθνικής θα φτάσει στο επίπεδο που ήταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο  που διεξήχθει στη Ρωσία το 2018. Μου αρέσει πολύ η Γαλλία και  η Ιταλία φέτος στο ΓΙΟΥΡΟ…. Έχουν καλούς παίκτες και εύχομαι να δούμε ένα όμορφο τελικό… φυσικά και ελπίζω να είναι ξανά η Κροατία σε τελικό, όμως αυτό θα εξαρτηθεί από το σημερινό της παιχνίδι.»

ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ