Η Μίλαν ενεργοποίησε την οψιόν αγοράς του δεκαοχτάχρονου (γεννημένος το 2003) τερματοφύλακα Φώτη Ψεύτη από τον Αστέρα Τρίπολης , ο οποίος καμαρώνει για το δικό του παιδί, που «άνοιξε τα φτερά του».

Το καλοκάιρι του 2020, ο Αστέρας Τρίπολης παραχώρησε δανεικό στη Μίλαν τον 17χρόνο γκολκίπερ, Φώτη Ψεύτη. Ένα χρόνο μετά ο Έλληνας, εκ Άρτας ορμώμενος νεαρός, έπεισε τους «ροσονέρι» για την αξία του και έτσι ενεργοποιήθηκε η οψιόν αγοράς του.

Τι σχέση έχει όμως ο νεαρός ταλαντούχος τερματοφύλακας με τον Παναιτωλικό ;

Καλά εξακριβωμένες πληροφορίες λένε ότι ήταν καλοκαίρι του 2019, όταν με συντονισμένες ενέργειες του τότε Γενικού Αρχηγού των Ακαδημιών του Παναιτωλικού, κου Γιάννη Νταλακούρα μετά από παρότρυνση του τότε προπονητή τερματοφυλάκων των Ακαδημιών , Γιάννη Καραβασίλη, και υπό άκρα μυστικότητα, ο 16χρονος τότε τερματοφύλακας του ΠΑΣ Γιάννινα , ο οποίος συμμετείχε και στο φάιναλ φορ των ομάδων Κ17 της Superleague που διεξήχθη στο Αγρίνιο, περνούσε την πόρτα του ¨Εμιλέον¨προκειμένου να ξεναγηθεί και να επιλέξει την ομάδα του Αγρινίου, εφόσον το επιθυμούσε, για να συνεχίσει την καριέρα του καθώς η ομάδα της Ηπείρου , υποβιβαζόταν στη Β’ Εθνική .

Το σκάουτινγκ είχε ξεκινήσει πολύ νωρίς για το νεαρό τερματοφύλακα, από τα μεταξύ παιχνίδια των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα υποδομών Κ-17 αλλά δεν ευδοκίμησε η συνεργασία μεταξύ των 2 πλευρών καθόσον οι σαρωτικές αλλαγές εκείνο το καλοκαίρι, στις Ακαδημίες του Παναιτωλικού με την αλλαγή όλου σχεδόν του προπονητικού τιμ, δεν το επέτρεψαν και έτσι ο νεαρός πορτιέρο κατέληξε στην ομάδα των Αρκάδων .

Η επιλογή του Φώτη Ψεύτη μάλιστα έγινε για να καλύψει την απώλεια συνεργασίας με έναν ακόμη ταλαντούχο τερματοφύλακα, τον Άγγελο Αγγελόπουλο ο οποίος είχε αξιολογηθεί θετικά αλλά τελικά κατέληξε στην ΑΕΚ (και ο οποίος συμμετέχει στην φετινή προετοιμασία της ομάδας) και θα προστίθενταν στον σχεδιασμό για την παραγωγή μιας σειράς αξιόλογων τερματοφυλάκων που άρχισε τα τελευταία χρόνια η Ακαδημία του Παναιτωλικού (Θεοδωρόπουλος, Καλατζής, Κοντογιάννης, Παρδαλός) τροφοδοτώντας τη μεγάλη ομάδα και σε αυτή την θέση με ταλαντούχους ποδοσφαιριστές .

Τελικά οι «κιτρινομπλέ» της Αρκαδικής  ομάδας είναι αυτοί που θα λάβουν περίπου 500 χιλιάδες ευρώ, (ξέχωρα του deal για το δανεισμό του παίκτη) και θα διατηρήσουν ποσοστό μεταπώλησης της τάξεως του 10%.