Ο πορτιέρε Ντιέγκο Ροντρίγκες που θα έρθει στην Ελλάδα για χάρη του Παναιτωλικού θεωρείται σπελιαλίστας στις εκτελέσεις των πέναλτι.

Ο Ντιέγκο Ματίας Ροντρίγκες είναι ο «εκλεκτός» του Παναιτωλικού για τη θέση του τερματοφύλακα και ο Αργεντινός πορτιέρε αναμένεται άμεσα να έρθει στην Ελλάδα για τις υπογραφές.

Εκ των κορυφαίων γκολκίπερ που πέρασαν από την Ιντεπεντιέντε όπου ήταν από το 2010 μέχρι και το 2016, κρατά ακόμη και σήμερα το ρεκόρ του σερί «μηδέν παθητικού» στην ιστορία της ομάδας, καθώς το 2013/14 διατήρησε ανέπαφη την εστία του για συνεχόμενα 819 αγωνιστικά λεπτά.

Εκτοτε ακολούθησε η Ροζάριο Σέντραλ, η Ντιφένσα, πέρασε από την Ιαπωνία και την JEF United, ενώ πέρσι ήταν στην Ελτσε.

Ο «Ρώσος», όπως τον αποκαλούν, έχει ένα πολύ καλό «όνομα» στην πατρίδα του και μεταξύ άλλων είναι διεθνής με την U21 της «μπλανκοσελέστε», όπου βρέθηκε κάτω από τα καρέ της στο αντίστοιχο Copa America του 2009 που έγινε στη Βενεζουέλα. Σε υψηλό επίπεδο ο ύψους 1.88 γκολκίπερ μετρά 196 εμφανίσεις και 52 clean sheet, όμως την ίδια στιγμή και έχει βρει δίχτυα 9 φορές, όλες από το σημείο του πέναλτι!

Ο 32χρονος λογίζεται ως «σπεσιαλίστας» από τα 11 βήματα και έχει εξιστορήσει πως αποφάσισε να αναλάβει τη μεγάλη ευθύνη. Πιο συγκεκριμένα όταν ήταν στην Ιντεπεντιέντε ο Νο1 σε ανάλογες φάσεις ήταν ο Ντανιέλ Ελ Ρόλφι Μοντενέγκρο (μεταξύ άλλων Κυπελλούχος Ισπανίας το 2001 με τη Σαραγόσα), όμως σε ένα ματς αστόχησε και έδειχνε επηρεασμένος.

 

Τότε ο Ροντρίγκες του μίλησε στην προπόνηση και για να τον «ντοπάρει» του είπε με έμφαση. «Φίλε, αν δεν τολμάς να τα εκτελείς πλέον θα το κάνω εγώ». Υστερα από μερικά παιχνίδια και πιο συγκεκριμένα κόντρα στην Μπάνφιλντ καταλογίστηκε εκ νέου η εσχάτη των ποινών για την Ιντεπεντιέντε και ο Μοντενέγκρο έκανε νόημα στον Ροντρίγκες να ανέβει. Κανείς δεν ήξερε τι θα συνέβαινε, ούτε ο προπονητής τους, αλλά ουδείς έφερε αντίρρηση. Εκείνος ευστόχησε και από τότε συχνά-πυκνά σκόραρε από το σημείο του πέναλτι και για αυτό άλλωστε μετρά στην καριέρα του 9 τέρματα.

Απομένει να δούμε αν θα πράξει κάτι ανάλογο και με την «κυανοκίτρινη» φανέλα.