Δεν είναι πρόθεση ή σκέψη, είναι σχεδόν ειλημμένη απόφαση με άμεση ισχύ από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, οπότε και θα ανακοινωθεί το συντομότερο ώστε να προλάβουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Ομοσπονδίας να ανταποκριθούν στον τεράστιο όγκο δουλειάς που απαιτείται.

Ο λόγος για τα δελτία των αγωνιζομένων στις ομάδες των τοπικών Ενώσεων, τμήματα αντρικά και υποδομών, τα οποία θα πρέπει να ξαναγίνουν φτου κι από την αρχή!

 Πλέον τα δελτία είναι ορισμένου χρόνου με “ταβάνι” για τους ανήλικους τα 7 χρόνια και τους ενήλικους τα 5. Ασφαλώς υπάρχουν και μικρότερης διάρκειας, που υπόκεινται στη συνηθισμένη διατίμηση κόστους (όσο μικρότερος ο χρόνος διάρκειας, τόσο ακριβότερο).

Προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία αντικατάστασης των δελτίων και έκδοσης νέων, χωρίς αυτό να εκληφθεί από κάποιους ως ευκαιρία αποδέσμευσης, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι όποιος αρνηθεί να υπογράψει το νέο δελτίο, παραμένει στο δυναμικό του συλλόγου για μία τριετία έστω και χωρίς το δικαίωμα να αγωνίζεται ελλείψει δελτίου.

Σε ό,τι αφορά στο κόστος, οι Ενώσεις καταβάλλουν προσπάθεια να περιοριστεί η δαπάνη έκδοσης του νέου δελτίου, με κάποιες πηγές να υποστηρίζουν ότι η πρόταση προς την ΕΠΟ είναι για 10 ευρώ, αλλά τις πληροφορίες της ιστοσελίδας να αναφέρουν ότι αυτό είναι το ελέχιστο δυνατό τίμημα και πιθανότατα θα είναι λίγο ακριβότερο.

Σε κάθε περίπτωση, θα γνωρίζουμε αναλυτικές λεπτομέρειες μέσα στο πρώτο δεκάημερο του Ιουλίου.