Ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς του Παναιτωλικού με τον ΠΑΣ αναφέρθηκε και στη διαιτησία και στο αγωνιστικό σκέλος.

Ο Αναστασίου τόνισε στη συνέντευξη Τύπου:

Για το πέναλτι και τα λάθη στην άμυνα που κοστίζουν: Καταρχήν για το πέναλτι δεν έχω εικόνα. Διαβάζοντας sites όλοι λένε ότι δεν ήταν πέναλτι. Το τι είδαν διαιτητής και VAR αυτοί ξέρουν. Η απόφαση έκρινε κατά κάποιο τρόπο το παιχνίδι γιατί χάσαμε την συγκέντρωσή μας. Είμαστε μία ομάδα με πολλές ελλείψεις και δεν έχουμε επιλογές. Προσπαθούμε να βρούμε το καλύτερο δυνατό σχήμα για να παραμείνουμε όσο περισσότερο γίνεται στο παιχνίδι και έρχεται μία απόφαση από εξωγενή παράγοντα και στην ουσία καταστρέφεται η προσπάθεια που κάνουμε. Κάνουμε πολλά ατομικά λάθη που δεν δικαιολογούνται για το επίπεδο που παίζουμε. Είναι απαράδεκτα. Αλλά, αυτοί είμαστε, αυτούς έχουμε και με αυτούς θα πορευτούμε για το επόμενο διάστημα. Πρέπει να δουλέψουμε και να διορθώσουμε πράγματα για να παίρνουμε ήρεμες αποφάσεις.

Για το αν το πέναλτι που ήρθε από την απόφαση του Τζήλου επηρέασε: Είμαστε πληγωμένοι από τραυματισμούς και αποτελέσματα. Όταν έρχεται ένα πέναλτι που δεν ήταν η ομάδα σίγουρα επηρεάζεται. Δυστυχώς, αυτό φάνηκε, ότι από το πέναλτι επήλθε κατάρρευση με πολλά ατομικά λάθη.

Για το γεγονός ότι η ομάδα δείχνει μπλοκαρισμένη και με κακή ψυχολογία: Τη δεδομένη στιγμή έχουμε πάρα πολλά προβλήματα που παρουσιάζονται τελευταία στιγμή και ανατρέπουν τα πλάνα. Λειτουργούμε κάτω από πίεση και ιδιαίτερες συνθήκες. Είχαμε σήμερα τρία αριστερά μπακ και δεν ήταν κανείς τους στο 100% για να παίξει στο παιχνίδι.

Αναγκαστικά έπαιξε ο Στάθης Μπελεβώνης, πράγμα που δείχνει το μέγεθος του προβλήματος. Πρέπει να ηρεμήσουμε και να αποφορτιστούμε. Είναι ένα μικρό γκρουπ που έχει φορτωθεί πολλά παιχνίδια, άσχημα αποτελέσματα, λάθη και ψυχολογία που δεν είναι αυτή που πρέπει. Το ματς με τον Απόλλωνα είναι τελικός για μας.

Για το πώς θα ξεφύγει ο Παναιτωλικός από τον «πάτο» της βαθμολογίας: Με δουλειά και προσπάθεια και πίστη. Αν δεν πιστεύεις δεν πας μπροστά. Συγκέντρωση και να αποφεύγουμε τα αβίαστα λάθη που δημιουργούν πάρα πολλά προβλήματα. Μερικές φορές δεν εξηγούνται. Αυτοί είμαστε, θα δουλέψουμε να αλλάξουμε την εικόνα.

Το ματς με τον Απόλλωνα και εάν είναι τελικός και τους Ντίας, Μεντόσα και Μπαρμπόσα: Πρέπει να αμυνθούμε καλύτερα. Είμαστε καλά σαν οργάνωση και ένα ατομικό λάθος καταστρέφει ότι προσπάθεια κάνουμε. Να κρατήσουμε το μηδέν όλοι μαζί και να βάλουμε πάνω την ομάδα από τους εαυτούς μας. Με τον Απόλλωνα επιστρέφει ο Μπαρμπόσα. Για τους άλλους δύο είναι ακόμη άγνωστο.