Για τον Παναθηναϊκό, τις αναμνήσεις του από τους «πράσινους», στο αν υπήρξε συζήτηση για να επιστρέψει στο «τριφύλλι» μίλησε στη «Σύσκεψη της Δευτέρας» του SDNA ο επιθετικός του Παναιτωλικού, Νίκος Καρέλης.

Σε ερώτηση για το πώς βλέπει τον Παναθηναϊκό και αν του θυμίζει κάτι από την ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο με τον ίδιο στη σύνθεση του, ο Καρέλης επισήμανε: «Για μένα έχει καλή εικόνα, έχει καλούς και έμπειρους παίκτες που μπορούν να κυριαρχησουν. Δεν είναι εύκολο ενας προπονητής να δουλέψει με πολλούς νέους παίκτες. Πρέπει να φτιάξει μία ομάδα που να φέρνει αποτελέσματα, πόσω μάλλον στον Παναθηναϊκό. Μπορεί η ομάδα να μην ξεκίνησε καλά, αλλά προσπαθεί να είναι σταθερή και να μένει στο πλάνο της».

Σε ερώτηση για το τι λείπει κατά την άποψη του από τον Παναθηναϊκό, ο Νίκος Καρέλης επισήμανε: «Δεν μου αρέσει να κρίνω ομάδα και προπνητες. Παίζει καλό ποδόσφαιρο δεν θα έλεγα ότι κάτι λείπει από μια ομάδα, διότι αυτό είναι θέμα προπονητή που δουλεύει και κάνει ότι καλύτερο μπορεί. Σίγουρα, όμως, θα ήθελα να παίζει πιο πιεστικά, διότι έχει παίκτες με ποιότητα».

Σε ό,τι αφορά τον κόσμο του Παναθηναϊκού και το χειροκρότημα που απέσπασε στο ματς της Λεωφόρου με τον Παναθηναϊκό, ο Καρέλης έσταξε μέλι…

«Ήταν πολύ ωραίο συναίσθημα. Είχα δεθεί με τον Παναθηναϊκό, διότι μέσα από κει αναδείχθηκα και πήρα μεταγραφή στο εξωτερικό. Οφείλω αρκετά πράγματα στην ομάδα και τους οπαδούς και είδα ότι κατάλαβαν οι οπαδοί ότι έδωσα το 100% για τον Παναθηναϊκό».

Σε ερώτηση για το αν υπήρξαν επαφές για την επιστροφή του στους «πράσινους», ο Καρέλης αποκρίθηκε θετικά. «Υπήρξαν συζητήσεις υπήρχαν τον δεύτερο χρόνο μετά τον τραυματισμό του. όμως δεν προχώρησε κάτι».

Στον Παναιτωλικό ο Νίκος Καρέλης συνυπάρχει με τον Γιάννη Αναστασίου. Έναν τεχνικό με τον οποίο είχε κατακτήσει και το τελευταίο τρόπαιο του Παναθηναϊκό. Έτσι δεν θα μπορούσε να μην γίνει ερώτηση για τον Έλληνα τεχνικό.

«Τον ξέρω και με ξέρει, μου ταιριάζουν πολύ οι προπονήσεις και το στιλ παιχνιδιού που θέλει να παίζουμε, δουλεύουμε αρκετά. Προσπαθώ να τον δικαιώνω. Είναι σαν τις μέρες του Παναθηναϊκού. Πανηγυρίζαμε μαζί, έχουμε ωραίες αναμνήσεις ειδικά από τον τελικό Κυπέλλου», είπε ο Καρέλης, ο οποίος απάντησε και για τα όσα έμαθε όντας 20-21 ετών στους «πράσινους» μαζί με παίκτες όπως ο Μάρκους Μπεργκ και ο Πέτριτς.

«Είναι δύσκολο να μην πάρεις πράγματα από τον Μπεργκ. Έβλεπα κινήσεις και τελειώματα του στις προπονήσεις. Βλέποντας και πόσο ταπεινός ήταν, δούλευα περισσότερο, μου έδινε κίνητρο», είπε για τον Σουηδό φορ ο Καρέλης.

«Όταν έφυγα για το Βέλγιο σκεφτόμουν τι θα έκανε ο Μπεργκ εκεί. Στις φάσεις πώς θα πήγαινε. Τον πρώτο καιρό μου έρχονταν στο μυαλό, οι κινήσεις και τα γκολ που πετύχαινε. Με βοήθησε πολύ ο Μπεργκ και ο Πέτριτς που ήταν τότε στην ομάδα, με βοήθησαν πολύ με τις συμβουλές του», υπογράμμισε.