Για πρώτη φορά μετά από εννιά εντός έδρας παιχνίδια, ο Απόλλων Σμύρνης πήρε τη νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό με το “χρυσό” γκολ του Ντάουντα και ελπίζει στη σωτηρία.

Ήταν ένα παιχνίδι με λίγες φάσεις, η ομάδα του Μπάμπη Τεννέ σκόραρε για πρώτη φορά από τον περασμένο Οκτώβριο στη Ριζούπολη και πήρε το πολύτιμο τρίποντο που σε συνδυασμό με την ήττα της Λαμίας, έφεραν τον ουραγό Απόλλωνα με διαφορά πέντε βαθμών από την ομάδα της Φθιώτιδας.

ΘΑ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΓΚΟΛ

Και οι δύο ομάδες έπαιξαν κλειστά στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα που είχαμε ελάχιστες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Από στημένη φάση προήλθε η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα, όταν στο 27ο λεπτό, μετά από κόρνερ του Μαρτίνες και σκαστή κεφαλιά του Φατιόν, απομάκρυνε σχεδόν πάνω στη γραμμή ο Ντουάρτε. Στο 34ο λεπτό ο Απόλλων προηγήθηκε, όταν μετά από τη σέντρα του Ντεντάκη η μπάλα βρήκε λίγο στον Φατιόν, πρώτη κεφαλιά του Ντάουντα απέκρουσε ο Ανέστης, με δεύτερη προσπάθεια ο Νιγηριανός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το πρώτο τέρμα του Ντάουντα μετά από τον περασμένο Σεπτέμβριο και το πρώτο εντός έδρας γκολ του Απόλλωνα, μετά από «ξηρασία» 8 αγώνων.

Στο 41ο λεπτό, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου απείλησε για πρώτη φορά σοβαρά τους γηπεδούχους, όταν ο Μεντόσα επιχείρησε το σουτ, αλλά ο Γκρέγκα Σόρτσαν αντέδρασε σωστά και έδιωξε σε κόρνερ, πέφτοντας στην αριστερή του γωνία. Αυτή ήταν η πρώτη τελική στην εστία για την ομάδα του Αγρινίου.

Ο ΣΟΡΤΣΑΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΗΣΕ “ΖΩΝΤΑΝΌ”

Με την έναρξη της επανάληψης, ο Παναιτωλικός προσπάθησε να γίνει πιο πιεστικός, αλλά η πρώτη καλή στιγμή στην επανάληψη, ανήκει στους γηπεδούχους. Στο 52΄ο Σλίβκα έβγαλε ωραία σέντρα από αριστερά, ο Ντάουντα έστρωσε για τον Ιωαννίδη, το σουτ από τον 27χρονο επιθετικό βρήκε σε ετοιμότητα τον Ανέστη που απομάκρυνε τον κίνδυνο. Η δεύτερη τελική προσπάθεια στην επανάληψη, ήρθε για τον Παναιτωλικό στο 69ο λεπτό, με το καλό σουτ από τον Ντουάρτε, με τη μπάλα να περνάει ψηλά άουτ.

Ο Παναιτωλικός δημιούργησε την ωραιότερη φάση του αγώνα στο 79ο λεπτό όμως δεν βρήκε δίχτυα. Ο Νταγκό πέταξε τη μπάλα μπροστά για τον Ντίας που την πάτησε υποδειγματικά για τον Βέργο που ακολουθούσε, εκείνος έκανε το σουτ και ο Σορτσάν απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ με το αριστερό του χέρι.

Απόλλων Σμύρνης: Σορτσαν, Ντεντάκης, Βιτλής, Μπρούνο Άλβες, Ντομίνγκες, Κάστρο, Μαρτίνες (64΄Τσιμπσά), Φατιόν, Σλίβκα, Ντάουντα (70΄Τσιλούλης), Ιωαννίδης (85΄Μπακόγκου)

Παναιτωλικός: Ανέστης, Κορνέλιους, Αντούνιες, Λάρσον (46΄ Μπακαδήμας) Αποστολάκης, Βαρόνε (63΄Ντάγκο), Μάρτεσον, Ντουάρτε (76΄Μόρσεϊ), Ντίαζ, Μεντόσα (76΄Φλόρες), Καρέλης (63΄Βέργος)

**Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ήταν η επιστροφή σε αγωνιστική δράση μετά από απουσία 160 ημερών λόγω σοβαρού τραυματισμού, του Βαρόνε.