Μπορεί τα πλέι οφ της Super League να συγκεντρώνουν πάνω τους τα περισσότερα φώτα της δημοσιότητας δεδομένου πως συμμετέχουν οι πιο δυνατές και εμπορικές ομάδες του πρωταθλήματος, ωστόσο υπάρχουν και τα πλέι άουτ.

Ένα δεύτερο μίνι πρωτάθλημα στο οποίο χτυπούν…κάρτα οι ομάδες που τερμάτισαν από την 7η έως και την 14η θέση στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Εν αντιθέσει όμως με τους δύο γύρους της αγωνιστικής ατζέντας των πλέι οφ, στην προκειμένη περίπτωση θα πραγματοποιηθεί μόνο ένας γύρος επτά αγώνων.

Οι ομάδες (ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός, Βόλος) που κατέλαβαν τις θέσεις 7-10 στη κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, είναι προγραμματισμένο να δώσουν τέσσερα ματς στην έδρα τους και τρία εκτός έδρας.

Το αντίστροφο ισχύει για τις ομάδες (Ιωνικός, Ατρόμητος, Λαμία, Απόλλων Σμύρνης) που τερμάτισαν από το 11 μέχρι το 14 στην τελική κατάταξη της regular season. Για αυτές το πρόγραμμα περιλαμβάνει τρία εντός έδρας ματς και άλλα τέσσερα εκτός.

Μετά την ολοκλήρωση των πλέι άουτ, η τελευταία ομάδα υποβιβάζεται απευθείας στη Super League 2, ενώ η προτελευταία θα αντιμετωπίσει σε διπλούς αγώνες μπαράζ την ηττημένη ομάδα απ΄το μπαράζ ανόδου της Super League 2.

Οι…αδιάφοροι

ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, Παναιτωλικός και Βόλος είχαν εξ αρχής «διακοσμητικό» ρόλο στα πλέι άουτ, δεδομένου πως η βαθμολογική συγκομιδή με την οποία οδηγήθηκαν στην αφετηρία του νέου πρωταθλήματος ήταν τέτοια που δεν εγκυμονούσε κινδύνους σχετικά με την σωτηρία τους.

Έπειτα από την ολοκλήρωση των δύο πρώτων αγωνιστικών των πλέι άουτ – κι ενώ απομένουν άλλες πέντε – έχουμε τον ΟΦΗ με 40 βαθμούς, Αστέρας Τρίπολης 39, Παναιτωλικός 32 κα το Βόλο στους 31 βαθμούς.

Ιωνικός: Γερή υποθήκη παραμονής

Με 30 βαθμούς η ομάδα Νίκαιας πέτυχε τεράστια βαθμολογικής σημασίας νίκη (3-2) επί του ΟΦΗ στην πρεμιέρα των πλέι άουτ μέσα στο «Γεντί Κουλέ», ενώ πολύτιμος ήταν στο…καπάκι και ο βαθμός της ισοπαλίας στο εντός έδρας παιχνίδι με το Βόλο.

Η ομάδα του  Δημήτρη Σπανού έχει βάλει σημαντική υποθήκη παραμονής κι ενώ έχει άλλα τέσσερα ματς εκ των οποίων τα τρία εκτός Νεάπολης με Αστέρα Τρίπολης, Λαμία και Ατρόμητο κι δύο εντός έδρας κόντρα στον Απόλλων Σμύρνης και τον Παναιτωλικό.

Εάν συνεχίσει έτσι δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να «κλειδώσει» την σωτηρία του.

 

Ατρόμητος: Στο χέρι του η σωτηρία

Μπήκε με το..δεξί στην κούρσα των πλέι άουτ με νίκη επί του ουραγού Απόλλωνα Σμύρνης. Ακολούθως στάθηκε όρθιος στην Τρίπολη και «τσίμπησε» τον βαθμό της ισοπαλίας στη μάχη με τον Αστέρα..

Η ομάδα του Περιστερίου έχει προσθέσει 4 βαθμούς στο ενεργητικό της στα δύο πρώτα παιχνίδια και βρίσκεται σε καλό δρόμο με 27 βαθμούς, έχοντας απόσταση ασφαλείας πέντε βαθμών από την προτελευταία Λαμία και την θέση που οδηγεί στα μπαράζ.

Στην ατζέντα υπάρχουν δύο ματς στο…σπίτι με ΟΦΗ και Ιωνικό, καθώς και τρία εκτός έδρας κόντρα σε Παναιτωλικό, Βόλο και Λαμία. Στο…χέρι του είναι να καθαρίσει την «μπουγάδα»

Λαμία: Έχυσε την καρδάρα

Ξεκίνησε με πολύτιμο «διπλό» κόντρα στον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο στην εκκίνηση των πλέι άουτ, ωστόσο έχυσε την καρδάρα με το γάλα στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στον αδιάφορο βαθμολογικά ΟΦΗ.

Με 21 βαθμούς στο σακούλι βρίσκεται στο -6 από την 12η θέση και τον Ατρόμητο (27β.) και στο +5 από τον ουραγό Απόλλωνα Σμύρνης.

Οι Φθιώτες έχουν στην έδρα τους τα ματς με Ιωνικό και Ατρόμητο, ενώ θα παίξουν εκτός έδρας κόντρα σε Βόλο, Αστέρα και Απόλλων Σμύρνης.

 

Απόλλων Σμύρνης: Όσο ζει ελπίζει

«Ζωντανός» έμεινε ο Απόλλων Σμύρνης με τη νίκη κόντρα στον Παναιτωλικό. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» μετά την ήττα στο Περιστέρι στην πρεμιέρα των πλέι άουτ πέρασε με επιτυχία το εμπόδιο των Αγρινιωτών τους οποίους να θυμίσουμε κυνηγάει και εξωγηπεδικά με υπόθεση στοιχηματισμού.

Στόχος είναι η θέση που οδηγεί στο μπαράζ κι ενώ βρίσκεται στο -5 από την προτελευταία Λαμία.

Θα υποδεχτεί Βόλο και Λαμία στη Ριζούπολη, ενώ θα παίξει εκτός έδρας με ΟΦΗ, Ιωνικό και Αστέρα Τρίπολης.

Η αποστολή σωτηρίας είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά όσο ζει ελπίζει.