ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

http://agrinioculture.gr

Δεκτή η καταγγελία της ομάδας της Αμφιλοχίας από τη ΓΓΑ

Σε αναβολή της διαδικασίας των εκλογών, που αρχικά είχαν προγραμματιστεί για την Τετάρτη 27 Απριλίου, «υποχρεώθηκε» η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας (ΕΠΣΑ) μετά από καταγγελία του «Αμβρακικού Λουτρού» και σχετική απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού Λ. Αυγενάκη.

Η προκήρυξη των εκλογών στην ΕΠΣΑ αυτή τη φορά δημιούργησε πολλές αντιδράσεις σε αθλητικά σωματεία της περιοχής, που κατήγγειλαν την όλη διαδικασία ως αντιδημοκρατική, καθώς σύμφωνα πάντα με τα καταγγελλόμενα, αποκλείονταν ομάδες – σωματεία από τη διαδικασία των εκλογών.

Ωστόσο, ο Αμβρακικός Λουτρού κατήγγειλε τα τεκταινόμενα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Αιτωλοακαρνανίας στο Υπουργείο και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, με αποτέλεσμα η ΕΠΣΑ να ανακρούσει πρύμναν και να αναβάλλει τις εκλογές.

Ο νομικός εκπρόσωπος του Αμβρακικού Λουτρού Χρ. Τσιμπούκης μιλώντας στο ΑγρίνιοCulture.gr για το θέμα χαρακτήρισε αιφνιδιαστική την προκήρυξη των στην ΕΠΣΑ σημειώνοντας ότι «για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα δεν υπήρχε καν σχετική ανάρτηση για την προκήρυξη των εκλογών στο site της ΕΠΣΑ, καθώς το site φέρεται ότι ήταν «πεσμένο» και δεν υπήρχε κάποια ιδιαίτερη ενημέρωση των σωματείων όχι τόσο αυτών που είχαν βάσει των προτάσεων της ΕΠΣΑ δικαίωμα ψήφου, όσο αυτών που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου βάσεις της προτάσεως – αποφάσεως της ΕΠΣΑ».

Σύμφωνα με τον πληρεξούσιο δικηγόρο του Αμβρακικού Λουτρού, Χρ. Τσιμπούκη, η διαδικασία θα έπρεπε να ήταν η εξής : «η ΕΠΣΑ στέλνει τα απαραίτητα έγγραφα που δικαιολογούν τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται βάσει του νόμου για τη συμμετοχή των σωματείων στις εκλογές. Αυτές μετά τελούν υπό την έγκριση της ΓΓΑ και καθορίζονται ποια θα είναι τα Σωματεία θα έχουν δικαίωμα δικαίωμα».

Σε ό,τι αφορά τον Αμβρακικό Λουτρού, ο Χρ. Τσιμπούκης, πρόσθεσε ότι το Σωματείο πληροί όλες τις νομικές προϋποθέσεις που απαιτούνται για τη συμμετοχή του στις εκλογές. «Είναι ένα Σωματείο που έχει επικαιροποιημένες όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, έχει ανακοινώσεις σε όλους τους αρμοδίους φορείς τα έγγραφά του, το καταστατικό του για τη συμμετοχή του στο πρωτάθλημα και στις εκλογές» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι παρά το γεγονός ότι υπήρχε περιορισμός ως προς το χρόνο, καθώς τη Μ. Τετάρτη πληροφορήθηκε ο Αμβρακικός Λουτρού την προκήρυξη των εκλογών, ο ίδιος για λογαριασμό του Σωματείου κατήγγειλε την εν λόγω ενέργεια της ΕΠΣΑ στο Υπουργείο, τη ΓΓΑ, την ΕΠΟ, ούτως ώστε να ακυρωθούν – αναβληθούν οι εκλογές της ΕΠΣΑ.

Ο Χρ. Τσιμπούκης εκτίμησε ότι η ΕΠΣΑ αναγνώρισε τελικά το λάθος που είχε κάνει και χαρακτήρισε πλημμελή την αρχική απόφαση της ΕΠΣΑ για την προκήρυξη των εκλογών. «Ο Αμβρακικός Λουτρού σε όλα του τα έγγραφα είναι απόλυτα τυπικός, αλλά και σε ό,τι αφορά τη Φορολογική και γενικότερα τη Δημόσια Διοίκηση είναι ένα υποδειγματικό σωματείο και παράδειγμα προς μίμηση για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο» υπογράμμισε ο Χρ. Τσιμπούκης. Στο πλαίσιο αυτό ο νομικός εκπρόσωπος του Αμβρακικού Λουτρού κρατώντας αποστάσεις από όσα ακούγονται από άλλα καταγγέλλοντα σωματεία ως εκτίμηση για τις ενέργειες της ΕΠΣΑ αρκέστηκε να δηλώσει : «θέλω να πιστεύω ότι σε ό,τι αφορά τον Αμβρακικό Λουτρού πρόκειται για αβλεψία της ΕΣΠΑ».