Την απώλεια του Κώστα Καραπατή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών, θρηνεί το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο εκλιπών ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα ως τερματοφύλακας από τον Ατρόμητο Καμάρας και στη συνέχεια υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο στον Ηρακλή, στον οποίο παρέμεινε μέχρι το 1951, όταν πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό.

Στους ερυθρόλευκους κατέκτησε πέντε πρωταθλήματα και τέσσερα κύπελλα ως το 1957, χρονιά κατά την οποία επέστρεψε στον Ηρακλή, όπου το 1961 ολοκλήρωσε την καριέρα του.

Ο Κώστας Καραπατής ασχολήθηκε και με την προπονητική εργαζόμενος σε Ηρακλή, Προοδευτική, Πιερικό, Καβάλα, Παναχαϊκή, Πανιώνιο, Ατρόμητο, Κόρινθο, Παναιτωλικό, Δόξα Δράμας, Αιγάλεω, Πανσερραϊκός ΠΑΣ Γιάννινα και Νάουσα.

Στον Παναιτωλικό ο Κώστας Καραπατής ήταν προπονητής τη περίοδο 1983-1984 όταν ο σύλλογος αγωνίζονταν στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής

 

Διετέλεσε, επίσης, προπονητής της Εθνικής νέων, ενώ το 1968 κάθισε στον πάγκο της Εθνικής ανδρών για τον εκτός έδρας αγώνα με την Ελβετία στο πλαίσιο των προκριματικών του Μουντιάλ.

Η εξόδιος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (26/4) και ώρα 11:30 στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην οδό Ρηγίλλης στην Αθήνα.