Την πρώτη του νίκη στα play out πανηγύρισε ο Παναιτωλικός, καθώς επικράτησε 1-0 του ΟΦΗ στο «Γεντί Κουλέ». Σε ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον, οι Κρητικοί ήταν καλύτεροι στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.

Οι Αγρινιώτες βελτίωσαν σημαντικά την εικόνα τους στο δεύτερο μέρος και ο Βέργος στο 52’ πέτυχε το 0-1.

Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ακυρωθέν γκολ, στο 17’ του Λάμπρου και στο 78’ του Κορνέλιους, αλλά το VAR έδειξε και στις δύο φάσεις ότι υπάρχει οφσάιντ.

Καλό ρυθμό αλλά λιγοστές φάσεις είχε το πρώτο ημίχρονο στο «Γεντί Κουλέ». Ο ΟΦΗ ήταν πιο κινητικός και απειλητικός, έχοντας την κατοχή της μπάλας. Κάποιες ενέργειες των Διαμαντή και Φελίπε δεν βρήκαν στόχο, ενώ στο 17’ ο Λάμπρου βρήκε δίχτυα, μετά από γύρισμα του Τσιλιανίδη, αλλά ήταν οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.

Οι Κρητικοί συνέχισαν να έχουν την κατοχή, χωρίς ωστόσο να απειλούν, ενώ ο Παναιτωλικός ανέβασε κάπως την απόδοσή του μετά το πρώτο ημίωρο, χωρίς όμως να δημιουργήσει κάποια επικίνδυνη φάση στα καρέ του Επασί. Ο Μεντόσα έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 33’ για τους Αγρινιώτες, ενώ στο 40’ ο Λάμπρου βγήκε με πρόβλημα στους προσαγωγούς.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναιτωλικός μπήκε πιο ορεξάτα και απείλησε με ένα σουτ του Μπελεβώνη. Στο 52’ ο Βέργος έκανε την κούρσα στην αντεπίθεση και με ωραίο σουτ στην κλειστή γωνία του Επασί, πέτυχε το 0-1.

Ο ΟΦΗ προσπάθησε να ανεβάσει στροφές μετά το γκολ που δέχτηκε και πίεσε για την ισοφάριση, χωρίς να μπορεί να απειλήσει. Κάποια σουτ των Μπαλογιάννη και Νέιρα δεν βρήκαν στόχο, με τον Παναιτωλικό να αμύνεται σωστά και να ψάχνει τις αντεπιθέσεις.

Σε μια από αυτές στο 78’, ο Βέργος νικήθηκε από πλάγια θέση από τον Επασί, που παραχώρησε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση κόρνερ, ο Φλόρες έκανε το σουτ, ο Επασί απέκρουσε και από κοντά ο Κορνέλιους έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Μετά από έλεγχο της φάσης στο VAR, το γκολ δεν μέτρησε ως οφσάιντ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι Κρητικοί αύξησαν την πίεσή τους και έψαξαν το γκολ με τους Μεγιάδο και Στάικο, που όμως δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Ανέστη. Στις καθυστερήσεις του αγώνα, ο Νέιρα έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει, αλλά έστειλε με πλασέ τη μπάλα δίπλα από το δοκάρι του Ανέστη.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Επασί, Μαρινάκης, Διαμαντής (69’ Ουές), Βούρος, Μπαλογιάννης, Μεγιάδο, Νέιρα, Μπουζούκης (58’ Στάικος), Τσιλιανίδης (58’ Γιαννούλης), Λάμπρου (40’ Καμάου), Φελίπε.

Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Περέιρα, Κορνέλιους, Λάρσον, Αποστολάκης (70’ Λούι), Αντούνες, Φλόρες, Μόρσεϊ (70’ Ντάγκο), Μεντόσα (33’ Μπελεβώνης), Ντουάρτε (87’ Μπαρμπόσα), Βέργος (87’ Καρέλης).