Ο Ιωνικός είναι η καλύτερη ομάδα των φετινών πλέι-άουτ της Super League και το επιβεβαίωσε για ακόμη μια αγωνιστική, την 6η, μια στροφή πριν το φινάλε. Οι Νικαιώτες επικράτησαν 1-0 του Ατρόμητου στο Δημοτικό Στάδιο του Περιστερίου, ανέβηκαν στην δεύτερη θέση  της βαθμολογίας των πλέι-άουτ με 43 βαθμούς και ταυτόχρονα, από τη στιγμή που νίκησαν τους Περιστεριώτες, παρέμειναν και η μοναδική αήττητη ομάδα σε αυτή τη διαδικασία. Αυτή ήταν η 5η νίκη της ομάδας του Δημήτρη Σπανού σε 6 αγώνες, φτάνοντας τα 15 γκολ που είναι και ρεκόρ επίθεσης στα πλέι-άουτ, ενώ συνολικά στο πρωτάθλημα έχει πια μόλις μία ήττα στα τελευταία 11 ματς, με 7 νίκες στο διάστημα αυτό.!!

Ασταμάτητος είναι στα πλέι άουτ ο Ιωνικός και δείχνει πώς γίνεται να παραμένεις σοβαρός ακόμη και όταν ο στόχος έχει επιτευχθεί.

Είναι αρκετά δύσκολο για όλους σε ένα κλαμπ να παίζουν κάθε ματς με την ίδια διάθεση και το ίδιο πάθος όταν δεν διακυβεύεται τίποτα. Ούτε οι παίκτες μπορούν να παίζουν μόνιμα στο 100%, ούτε ο προπονητής να τους τσιτώνει διαρκώς έστω και εάν βάσει προγραμματισμού είχε σχεδιάσει να τους φορμάρει αυτή την περίοδο.

Και όμως στη Νίκαια το έχουν καταφέρει. Το πιστώνονται φυσικά οι ποδοσφαιριστές, το πιστώνονται, όμως, και όσοι προσπαθούν διαρκώς να τους βρίσκουν ένα κίνητρο. Το κάνει ο Δημήτρης Σπανός, αλλά έχει και συμπαραστάτη τον πρόεδρο της ΠΑΕ.

Άλλοι τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο σκέφτονται απλώς την επόμενη μέρα. Πώς θα γίνει ο σχεδιασμός, ποιοι θα φύγουν και ποιοι θα αποκτηθούν. Ο Γιάννης Τσιριγώτης εκείνο που έλεγε διαρκώς πριν τα τελευταία ματς ήταν ότι «πάμε για νίκη, πρόκειται για ζήτημα τιμής».

Την ίδια ώρα που πριν τους αγώνες με Λαμία και Απόλλωνα Σμύρνης τα σενάρια έδιναν και έπαιρναν και οι στοιχηματικές εταιρείες έβγαζαν αποδόσεις που σήκωναν συζήτηση, το διοικητικό μήνυμα ήταν ξεκάθαρο. «Δεν θα χαριστούμε σε κανέναν».

Από την πλευρά του ο Σπανός είχε νιώσει την ανάγκη να πει μετά τη νίκη επί του Απόλλωνα πως «είμαστε μία τίμια και σοβαρή ομάδα». Δύσκολα μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς αυτό.

Με τη συγκεκριμένη νοοτροπία έπαιξε όλα τα ματς ο Ιωνικός και κάπως έτσι καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στα πλέι άουτ.  Χωρίς αυτό να τον εμποδίζει να δίνει πλέον χρόνο συμμετοχής και σε άλλους κοιτώντας και την επόμενη ημέρα.