Προβληματισμένοι είναι στον Παναιτωλικό από τα όσα έχουν ειπωθεί για την υπόθεσή τους, παρότι εκείνοι μόλις την περασμένη Πέμπτη ενημερώθηκαν σχετικά.

Πυρ και μανία είναι στον Παναιτωλικό για τα όσα λέγονται τις τελευταίες ημέρες γύρω από το θέμα τους και την εισήγηση που υπάρχει για την ομάδα από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ.

Στο Αγρίνιο δεν έχουν παρεκκλίνει από την αρχική τους θέση πως βρίσκονται δηλαδή στη διάθεση των αρχών και δεν έχουν υποπέσει στην παραμικρή έκνομη πράξη, την ίδια στιγμή παρουσιάζονται ιδιαίτερα ενοχλημένοι από τις «διαρροές» που παρατηρούνται και οι οποίες, όπως σχολιάζουν σχετικά, χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν.

Πιο συγκεκριμένα στον Παναιτωλικό θέτουν σειρά ερωτημάτων και προβληματισμών όπως:

«Α) Πώς γίνεται να είχαν από τον Μάρτιο ορισμένοι γνώση της έρευνας που διενεργούνταν, όταν σε εκείνους δεν υπήρχε η παραμικρή, έστω και ανεπίσημη, ενημέρωση;

Β) Πολλά από τα όσα έχουν κατά καιρούς δημοσιοποιηθεί έστω και αρκετά «φουσκωμένα/αλλοιωμένα» υπάρχουν στο φάκελο, αν και μόλις την Πέμπτη (12/5) παραδόθηκε στους εμπλεκόμενους. Αυτό σημαίνει πως αν και η διαδικασία ήταν μυστική, κάποια κομμάτια δόθηκαν σε τρίτους με σκοπό να χρησιμοποιηθούν κατά το δοκούν.

Γ) Παρατηρείται το φαινόμενο συστηματικής παραποίησης ορισμένων παραμέτρων της υπόθεσης.

Δ) Ορισμένοι, θεσμικοί και μη παράγοντες, έχουν ήδη προεξοφλήσει την κατάληξή της, κάτι που μπορεί να «ερμηνευτεί» πως λειτουργούν παράπλευρα κέντρα αποφάσεων».

Ολα τα παραπάνω έχουν προκαλέσει την έντονη αντίδραση των «κυανοκίτρινων», όπου την ίδια στιγμή πηγές εξ’ αυτών αναφέρουν πως «οι δικές μας κινήσεις έχουν κρατηθεί καθ ΄όλα μυστικές, δεν έχουν διαρρεύσει ούτε στο 5% και την ίδια στιγμή ορισμένα κομμάτια του φακέλου παρουσιάζονται ξεχειλωμένα και αλλοιωμένα θέλοντας να προκληθούν εντυπώσεις, αλλά η ουσία είναι πως από κάπου έχουν διαρρεύσει. Αυτό εκθέτει ορισμένους».