Μία εξαιρετική ημερίδα Ψυχολογίας για παιδιά και γονείς πραγματοποίησαν το απόγευμα του Σαββάτου  στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Κανδήλας, η ακαδημία ποδοσφαίρου του Αια Αλυζίας και το ΚΔΑΠ Κανδήλας.Το θέμα της ομιλίας ήταν ”Το νέο πλαίσιο της νίκης και της ήττας παιδιά – αθλητές στην ψηφιακή εποχή ”. Το παρών στην ημερίδα έδωσαν ο αντιδήμαρχος Αλυζίας κ. Παναγιώτης   Παληογιάννης , ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αιτωλοακαρνανίας κ. Θανάσης Λαυράνος, προπονητές ποδοσφαίρου της περιοχής , γονείς και παιδιά . Ο Ψυχολόγος, Επικοινωνιολόγος και Επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Αχιλλέας Υφαντίδης, ήταν ο  ομιλητής της ημερίδας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή, άγγιξε τις ψυχές των μικρών παιδιών, τα οποία συμμετείχαν κιόλας στην παρουσίαση της ημερίδας, ευχαριστώντας για την πρόσκληση τους διοργανωτές.


Ο υπεύθυνος προπονητής του συλλόγου Νικος Λεκατσάς δήλωσε:  Καλωσορίζουμε για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια τον κύριο Υφαντίδη στην περιοχή μας. Η παρουσία του εδώ αποτελεί τιμή για την περιοχή, την ακαδημία μας και εμένα προσωπικά. Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ξηρομέρου κ. Λεύτερη Μάντζαρη για την άμεση και ευγενική ανταπόκριση του στο αίτημα μας για συνδιοργάνωση της εκδήλωσης.  Απο την πρώτη στιγμή ίδρυσης του Αιαντα θέλαμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας ενα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης βασισμένο στις πιο σύγχρονες πρακτικές εκπαίδευσης ποδοσφαιριστών. Το πρόγραμμα αυτό βασίζεται στον μακροχρόνιο προγραμματισμό της προπονητικής διαδικασίας , την εκπαίδευση γονέων και παιδιών μέσα από διαδραστικά σεμινάρια ψυχολογίας και διατροφής και τέλος στην ολοκλήρωση του παιδιού μέσα από πολλές εμπειρίες και ερεθισματα που θα τον καταστήσουν  να δρα αυτονομα ως ποδοσφαιριστής και ως άνθρωπος. 
Το γεγονός ότι η ακαδημία μας αποτελείται από μολις 32 αθλητές δεν μας επιτρέπει να κάνουμε καμία έκπτωση σε αυτά που ονειρευόμαστε για την πολύπλευρη αθλητική ανάπτυξη των παιδιών αλλα και του αναπτυξιακού ποδοσφαίρου.Δεν μας επιτρέπει να κάνουμε καμία έκπτωση στον τρόπο που θα δουλέψουμε και στους στόχους που θα θέσουμε. Προσπαθούμε ο καθένας από τον ρόλο του να κανουμε το καλύτερο για αυτο που αγαπάμε.
Τέλος για να περιγράψω με ένα απόφθεγμα του κύριου Υφαντίδη την δική μου φιλοσοφία αλλά και αυτή που θέλω να έχουν τα παιδιά είναι :<<Όποιος αρκείται, τελματώνει. Όποιος σταματά ,ξεπερνιέται. Όποιος εφησυχάζει , κατατροπώνεται.>>