Διανύοντας τις τελευταίες ημέρες του Μαΐου, στα επιτελεία όλων των ομάδων της Super League έχουν σηκώσει μανίκια και…τρέχουν τον προγραμματισμό της επόμενης σεζόν.

Οι εσωτερικές υποθέσεις με τους παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους και οι εκκαθαρίσεις, έχουν τον πρώτο λόγο σε αυτό το τάιμινγκ και θα καθορίσουν εν πολλοίς και τις περαιτέρω κινήσεις στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι.

Το  SDNA  πέρασε από τα στρατόπεδα των ομάδων που τερμάτισαν στις θέσεις «6-12» στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος καθώς και του Λεβαδειακού που «κλείδωσε» την επιστροφή στη Super League και ανοίγει την καλοκαιρινή ατζέντα τους.

 

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ:

O Σάλιακας (φωτ.) άνοιξε την πόρτα των αποχωρήσεων και συνεχίζει στην γερμανική, Ζανκτ Πάουλι. Οι Λοντίγκιν, Πίρσμαν, Στάνκο, Μπρένερ, Σιόντης, Οικονομόπουλος τελειώνουν τα συμβόλαια τους και θα περάσουν την πόρτα της εξόδου, ενώ θα λυθεί η συνεργασία με τον Καραγιάννη. Ανοιχτή παραμένει η προοπτική της πώλησης του Περέα που «έχτισε» καλό όνομα στις αγορές και υπάρχει ενδιαφέρον από κλαμπ του εξωτερικού.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ‘ΡΘΟΥΝ:

Ο ΠΑΣ θα κινηθεί για την απόκτηση τεσσάρων παικτών και συγκεκριμένα ενός φορ, ενός κεντρικού μέσου, ενός δεξιού μπακ κι ενός τερματοφύλακα, ενώ βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Κιάκο (Ιωνικός).

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ:

Οι Ντομίνγκες και Γκαρντάφσκι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο συζητήσεων για την επέκταση των συμβολαίων τους.

 

 

ΙΩΝΙΚΟΣ

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ:

Ο Ντάλσιο ανακοινώθηκε ήδη από τον ΑΠΟΕΛ, ενώ ο Κιάκος στρίβει το τιμόνι προς Γιάννενα μεριά για λογαριασμό του ΠΑΣ. Εάν δεν αλλάξει κάτι θεαματικά, παρελθόν θα αποτελέσει ο Σάντσες λόγω διαφωνίας στο οικονομικό για την επέκταση του συμβολαίου του, ενώ δυσκολίες παρουσιάζει και η ανανέωση του Λένις. Ο Βαφέας θα αποχωρήσει, ενώ μένει να φανεί τι θα συμβεί με τον Ρομαό το συμβόλαιο του οποίου επίσης λήγει.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ‘ΡΘΟΥΝ:

Πρώτα θα ξεκαθαρίσουν οι εσωτερικές υποθέσεις κι εν συνεχεία ο Ιωνικός θα κατασταλάξει στις ανάγκες του για ενίσχυση από το παζάρι του καλοκαιριού. Ήδη πάντως υπάρχουν συζητήσεις κι είναι σε πολύ καλό δρόμο με τον Γεβγέν Σάκχοφ (φωτ.) που έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ:

Οι Χουτεσιώτης και Μύγας έχουν συμφωνήσει να συνεχίσουν στην ομάδα της Νίκαιας, ενώ δεδομένη θεωρείται και η παραμονή του Τσιριγώτη. Με τον Τσιγκρίνσκι αναδύονται οσμές επέκτασης του συμβολαίου του για έναν ακόμα χρόνο, ενώ κερδίζει πόντους τελευταία (και) η επέκταση της συνεργασίας με τον Άοσμαν.

 

ΟΦΗ

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ:

Οι Κοροβέσης, Καστάνιος και Σελίμοβιτς σήκωσαν άγκυρα απ΄το Ηράκλειο κι αποτελούν επισήμως παρελθόν. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με τους Φαν Ντάινεν, Φερέιρα, ενώ στον «αέρα» βρίσκεται ο Βούρος για τον οποίο υπάρχει θετικό report στον Παναθηναϊκό.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ‘ΡΘΟΥΝ:

Οι κινήσεις του στο μεταγραφικό…γήπεδο του καλοκαιριού θα καθοριστεί έπειτα από το ξεσκαρτάρισμα του φετινού ρόστερ και ποιοι παίκτες θα μείνουν και ποιοι θα φύγουν.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ:

Ο Γιαννούλης (φωτ.) θα παραμείνει κάτοικος «Γεντί Κουλέ» για έναν ακόμα χρόνο μετά την επέκταση του συμβολαίου του.

 

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ:

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποια σημαντική αποχώρηση. Στον Αστέρα αναμένουν προτάσεις για παίκτες (Σόνι, Άλβαρες, Τσιφτσής) και δεν αποκλείται να υπάρξει κάποια…περήφανη πώληση το καλοκαίρι.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ‘ΡΘΟΥΝ:

Η ομάδα της Αρκαδίας έχει αλλάξει δαχτυλίδια με τους Αργεντινούς μεσοεπιθετικούς Φακούντο Μπερτόγλιο (Άρης) και Χουλιάν Μπαρτόλο (Βόλος) ενώ έχει στα σκαριά και τρίτο μεταγραφικό deal με παίκτη που προέρχεται από πρωτάθλημα του εξωτερικού.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ:

Οι «κολόνες» Μπαράλες (φωτ.) και Ιγκλέσιας επέκτειναν τα συμβόλαιά τους και θα συνεχίσουν…αμετάθετοι στην Τρίπολη.

 

ΒΟΛΟΣ

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ:

Το…κύμα των αποχώρησεων ξέσπασε στην θεσσαλική ομάδα πριν καλά, καλά ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν. Παρελθόν αποτελούν οι Μπαρτόλο, Ρίνερ, Πουρίτα, Ρομέρο, Νίνης, Ορός, Ρεγκατέν, Κορέα, ενώ είναι πιθανόν το ίδιο να συμβεί και με τον Άλεξ Σοάρες.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ‘ΡΘΟΥΝ:

Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και τώρα, θα υπάρξει ισχυρή μετάγγιση νέου…αίματος στο κέντρο της άμυνας, στα «φτερά» της μεσοεπιθετικής γραμμής και στον άξονα. Τελευταία κυκλοφόρησε πως στο «σημάδι» βρίσκεται ο Ισπανός χαφ της ρουμάνικης Σέπσι, Έντερ Γκονθάλεθ.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ:

Ο «μπόμπερ», Τομ Φαν Βέερτ (φωτ.) έχει συμβόλαιο που…τρέχει και για τη νέα σεζόν με την θεσσαλική ομάδα και συνεχίζει στο Βόλο, εφόσον δεν προκύψει δελεαστική πρόταση για την πώλησή του.

 

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ:

Ο Βέργος συνεχίζει την καριέρα του στην αυστριακή Βόλφσμπεργκερ, ενώ «game over» σήμανε και για τους Μπαρμπόσα, Ροντρίγκες, Λούι, Βργκοτς και Μελίσσα.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ‘ΡΘΟΥΝ:

Ο 23χρονος τερματοφύλακας, Αντώνης Στεργιάκης (φωτ.) αποτελεί την πρώτη προσθήκη στο ρόστερ εν όψει της νέας σεζόν.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ:

Τα «καναρίνια» επιδιώκουν να…δέσουν με νέα συμβόλαια τους Καρέλη, Μεντόσα, Αντούνες, χωρίς ωστόσο μέχρι σήμερα να το΄χουν καταφέρει.

 

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ:

Έχουν ήδη ανακοινωθεί τα «διαζύγια» με Μπεντινέλι, Παπαδόπουλο, Καστεγιάνο, Σπιριντόνοβιτς και Ντένιτς. Ελεύθερος μένει ο Νάτσος και δεν προκύπτει ανανέωση. Πολύ δύσκολα θα συνεχίσει ο δανεικός Άλιμπεκ, ενώ θα το παλέψει για την παραμονή του Ροτάριου.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ‘ΡΘΟΥΝ:

Ο 19χρονος μεσοεπιθετικός από την Ινδονησία, Ραφλί Ασρούλ, πέρασε με επιτυχία τα «test events» στο Περιστέρι κι αναμένεται να αποκτηθεί. Η απόκτηση ενός επιθετικού που θα πλαισιώσει τον Κουλούρη, αποτελεί βασική μεταγραφική προτεραιότητα το φετινό καλοκαίρι.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ:

Ο Κουλούρης παρά το μεταγραφικό θόρυβο που έχει δημιουργηθεί γύρω από το όνομά του έχει συμβόλαιο με την ομάδα της δυτικής όχθης και συνεχίζει στο ρόστερ της, αν και το μεταγραφικό καλοκαίρι τώρα ξεκινά.

 

ΛΑΜΙΑ

Η ομάδα της Φθιώτιδας έχει μπροστά της τους δύο κρίσιμους αγώνες μπαράζ με τη Βέροια που θα κρίνουν σε ποια κατηγορία θα αγωνίζεται εν όψει της νέας σεζόν. Σημειωτέων πως έχουν ήδη αποχωρήσει ο Απόστολος Βέλλιος (φωτ.) και ο Βραζιλιάνος στόπερ, Λούκας.

 

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ:

Στο ρόστερ κυκλοφορούν παίκτες (Νίκας, Πολέτο) που κάνουν…γκελ στις αγορές και δεν αποκλείεται να υπάρξουν προτάσεις για την πώλησή τους που θα αξιολογηθούν από την ομάδα της Βοιωτίας. Παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει ο 28χρονος Ισπανός μεσοεπιθετικός, Νίλι.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ‘ΡΘΟΥΝ:

Ως rookie στο επόμενο πρωτάθλημα της Super League, ο Λεβαδειακός θα κινηθεί για την ενίσχυσή του σε πολλές θέσεις με βασικές προτεραιότητες τις μεταγραφές φορ, στόπερ και δεξιού μπακ.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΕΝΟΥΝ:

Ο «χορός» των ανανεώσεων συμβολαίων άνοιξε με τους Μεχία (φωτ.), Χάμοντ, Παναγιώτου κι αναμένεται συνέχεια.