Τα ξημερώματα της σημερινής (14/6) ημέρας ανακοινώθηκε η βαρύγδουπη μεταγραφή του Αλέξανδρου Καββαδία στο Χαϊδάρι, ενός ποδοσφαιριστή που αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον αρκετών φιλάθλων του αθηναϊκού ποδόσφαιρου.

Και το γράφουμε ετσι αφενός μεν διότι πρόκειται για μια μονάδα που έχει αγωνιστεί μονάχα σε επαγγελματικές κατηγορίες, και αφετέρου διότι θα αποτελέσει το μεγάλο όπλο στην επιθετική γραμμή της ομάδας του Γιάννη Χλωρού.

Προσιτός και ακομπλεξάριστος, το νέο απόκτημα του ΑΟΧ παραχώρησε τις πρώτες του δηλώσεις αναφορικά με την απόφαση που πήρε να αφήσει το Αιγάλεω και την SL2 για λογαριασμό του συλλόγου από τα δυτικά προάστια.

Αναλυτικά, τα όσα τόνισε

-Γιατί επέλεξες το Χαϊδάρι για να συνεχίσεις την καριέρα σου;

“Η προσωπική επαφή μου με τον κύριο Σπήλιο ήταν αυτή που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην μεταγραφή μου στο Χαϊδάρι. Πραγματικά όταν με πήρε τηλέφωνο και μου είπε «ελα» η απάντηση μου ήταν αστραπιαία”.

-Τι σε ώθησε να αφήσεις τις επαγγελματικές κατηγορίες ώστε να αγωνιστείς σε ερασιτεχνικό επίπεδο;

“Δεσμευόμουν για έναν χρόνο ακόμα,μέχρι τον Ιούνιο του 2023, με συμβόλαιο στον Παναιτωλικό τον οποίο ευχαριστώ πολύ για όσα με δίδαξε και που κατάλαβε τις προθεσεις μου και βρήκαμε κοινή λύση. Έπαιξα τρία χρόνια επαγγελματικά και η αλήθεια είναι ότι απέκτησα καλές εμπειρίες. Ωστόσο είχα την τύχη να φοιτώ στην Νομική Σχολή της Αθήνας και…με κέρδισε! Μάλιστα ευελπιστώ φέτος να τελειώσω με τις σπουδές μου”.

-Τι στόχο έχει το Χαϊδάρι;

“Όλοι γνωρίζουμε ότι την σεζόν που πέρασε το Χαϊδάρι έχασε στο νήμα την δυνατότητα συμμετοχής στα πλέι οφ για την άνοδο στην Γ Εθνική. Στόχος της ομάδας φετος είναι να προσελκύσουμε περισσότερους θεατές με καλό ποδόσφαιρο και να παίρνουμε την νίκη σε κάθε ματς ξεχωριστά. Απαραίτητη προϋπόθεση για την εξέλιξη μιας ομάδας είναι να βάλουμε ολοι βραχυπρόθεσμους στόχους και με σταδιακά βήματα να ανεβάσουμε επίπεδο την ομάδα”.

-Τι γνωρίζεις για το ποδόσφαιρο της Αθήνας;

“Στην Αθήνα θα είναι ο τρίτος χρόνος που αγωνίζομαι και η τριτη διαφορετικη κατηγορία. Κάθε κατηγορία είχε τον χαρακτήρα της αλλά το ποδόσφαιρο της Αθήνας θεωρώ πως είναι το ίδιο σε οποία κατηγορία και αν αγωνίζεσαι. Λόγω του όγκου του πληθυσμού σε κάθε γήπεδο βλέπεις θεατές που υποστηρίζουν την ομάδα. Για έναν νέο ποδοσφαιριστή νομίζω ότι είναι προτέρημα να συμμετέχεις σε πρωτάθλημα στην Αθήνα γιατί είναι «βιτρίνα»”.

-Τι φιλοδοξίες έχεις;

“Εξωαγωνιστικά όπως προείπα είναι να πάρω το πτυχίο (ελπίζω μέχρι τον Ιούνιο του 2023) γιατί αυτός είναι ο κύριος λόγος που άφησα τις επαγγελματικές κατηγορίες. Στο γήπεδο όμως, να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει και να σκοράρω πολλα γκολ όντας στον πίνακα των πρώτων σκόρερ”