Ο Αστέρας Μεσολογγίου Κ16 είναι πρωταθλητής Νομού Αιτωλοακαρνανίας Κ16 για την περίοδο 2021-22, καθώς επικράτησε στο τελικό της Κ16 Ελπίδες Αγρινίου με σκορ 2-1 και σήκωσε το Κύπελλο, στο Παπαχαραλάμπειο Δημοτικό στάδιο Ναυπάκτου. Ο αγώνας έγινε σήμερα Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, το βράδυ, παρουσία πολλών φίλων και των δύο ομάδων και μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι του Nafpaktianews.

Τα “μωρά” των Πετσίνη-Παλιάτσα έφτασαν δίκαια στην κατάκτηση της κορυφής του Νομού μας, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση στον αγώνα, κυριάρχησαν κατά κράτος των Ελπίδων Αγρινίου, δημιούργησαν αρκετές καλές ευκαιρίες και θα μπορούσαν να πετύχουν περισσότερα γκολ, αν ήταν πιο εύστοχοι στην τελική προσπάθεια. Από την άλλη πλευρά, οι Ελπίδες Αγρινίου δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από την άμυνά μας,  προσπάθησαν αλλά η ανωτερότητα του Αστέρα Μεσολογγίου αποτυπώθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

 

Στο Α’ ημίχρονο ο Αστέρας Μεσολογγίου κυνήγησε το γκολ από τα πρώτα λεπτά, πέτυχε γκολ με τον Ντελή , έχασε κι άλλες ευκαιρίες αλλά στη μία και μοναδική επίθεση των Ελπίδων Αγρινίου στο τέλος του ημιχρόνου πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης , οδηγώντας τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια ισόπαλες με 1-1.

2′ Πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα με τον Σιαμήτρο Β. να τροφοδοτείται μες τη περιοχή των Ελπίδων Αγρινίου, μόνος απέναντι στο τερματοφύλακα απέτυχε να πλασάρει δύο φορές, χάνοντας μοναδική ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ.

13′ Νέα ευκαιρία για τον Αστέρα, με τον Σιαμήτρο Β., μες στη περιοχή των Ελπίδων Αγρινίου και σε καλή θέση, επιχείρησε ψιλοκρεμαστό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του τερματοφύλακα του Αγρινίου.

29′ ΓΚΟΛ και 1-0 με σκόρερ τον Ντελή για τον Αστέρα Μεσολογγίου, μετά από ωραία ατομική ,προσπάθεια από δεξιά του Σιαμήτρου Β., πέρασε κατά σειρά δύο αντιπάλους του και πάσαρε τον αφύλαχτο Ντελή που με πλασέ σκόραρε, ανοίγοντας το σκορ.

40′ ΓΚΟΛ και 1-1 για τις Ελπίδες Αγρινίου στην εκπνοή του ημιχρόνου, όταν σε μπαλιά στο ύψος της μεγάλης περιοχής, λάθος μαρκάρισμα από τον Σιαμήτρο Γ. ο επιθετικός μπήκε στη περιοχή του Αστέρα και πλάσαρε τον Σταμάτη που επιχείρησε λανθασμένη έξοδο, ισοφαρίζοντας σε 1-1 το παιχνίδι.

Στο Β’ ημίχρονο ο Αστέρας Μεσολογγίου κατέβηκε να διεκδικήσει τη νίκη, βγήκε μπροστά, πίεσε τους αντιπάλους και τελικά πέτυχε το χρυσό γκολ με τον Ντελή ξανά, μη αφήνοντας περιθώρια στους αντιπάλους να αντιδράσουν. Ήταν μια καθαρή και δίκαια νίκη για μια ομάδα που όλη τη χρονιά έδειξε ότι αξίζει το σημερινό τρόπαιο, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και η δουλειά του τεχνικού δίδυμου Πετσίνη-Παλιάτσα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!

44′ Πρώτη καλή ευκαιρία του Β’ ημιχρόνου για τις Ελπίδες Αγρινίου, όταν σε αντεπίθεση από αριστερά , ο επιθετικός βρέθηκε μες τη περιοχή του Αστέρα, έπιασε το σουτ αλλά απέκρουσε σε πρώτο χρόνο ο Σταμάτης και απομάκρυνε τον κίνδυνο ο Σιαμήτρος Γ. μακριά.

53′ Καλό σουτ του Μπελλάλη έξω από τη περιοχή των Ελπίδων Αγρινίου, πέρασε λίγο άουτ.

57′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Αστέρα, όταν σε ωραία κάθετη μπαλιά του Μπελλάλη στον Σιαμήτρο Β. μες τη περιοχή των Ελπίδων Αγρινίου, έπιασε δυνατό ψιλοκρεμαστό σουτ, η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού και με υπερένταση ο τερματοφύλακας απέκρουσε σε κόρνερ.

60′ ΓΚΟΛ και 2-1 για τον Αστέρα Μεσολογγίου με σκόρερ ξανά τον Ντελή! Μετά από προσπάθεια από αριστερά των παικτών του Αστέρα, η μπάλα έφτασε μες τη περιοχή και ο Ντελής έπιασε δυνατό σουτ που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα των Ελπίδων Αγρινίου.

66′ Ευκαιρία για τον Αστέρα, όταν σε φάουλ λίγο έξω από τη περιοχή των Ελπίδων Αγρινίου, ο Τριώτης το εκτέλεσε απευθείας και η μπάλα έφυγε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του τερματοφύλακα του Αγρινίου.

70′ Τελευταία ευκαιρία του αγώνα, ξανά για τον Αστέρα, όταν σε προσπάθεια του Σιαμήτρου Β. έξω από τη περιοχή, τροφοδότησε τον Καπάιο μες τη περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε απέκρουσε με υπερένταση ο τερματοφύλακας.

Άριστη η διαιτησία των κ.κ. Γκιάφη, Ροδάτου & Σπυρόπουλου

Αστέρας Μεσολογγίου (Πετσίνης-Παλιάτσας) Σταμάτης, Τριώρης, Παπασπύρος, Σιαμήτρος Γ., Ντρούκας, Μαυραγάνης, Ντελής, Σκουφής, Σιαμήτρος Β., Μπελλάλης, Γιαννόπουλος.

Αγωνίστηκαν επίσης οι: Μόγιας, Καπάιος, Καπάι και Σιδεράς.

Η Διοίκηση του Αστέρα Μεσολογγίου συγχαίρει όλα τα παιδιά της Κ16 καθώς και τους προπονητές κ.κ. Πετσίνη και Παλιάτσα για τη μεγάλη σημερινή επιτυχία και εύχεται να συνεχίσουν να έχουν τόσο ομαδικές όσο και ατομικές επιτυχίες στο ποδόσφαιρο! Ευχαριστούμε θερμά , επίσης, όλους τους γονείς των παιδιών και όλους αυτούς που συμπαραστάθηκαν στη προσπάθεια των παιδιών και των προπονητών από την αρχή της χρονιάς!

 

 

 

 

Για όσους θέλουν να δουν ξανά τον αγώνα μπορούν να πατήσουν τον παρακάτω σύνδεσμο,.(https://www.youtube.com/watch?v=iEYWSwVQCZ8&ab_channel=NafpaktianewsWebTV)