Η ειδική προκύρηξη του πρωταθλήματος της Α2 Ανδρών είναι πλέον διαθέσιμη, και εξηγεί αναλυτικά τον τρόπο που θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα της αγωνιστικής περιόδου 2022-2023.

Στο πρωτάθλημα συμμετάσχουν 14 σωματεία, και ουσιαστικά με τον τρόπο διεξαγωγής κανέναν δεν θα είναι αγωνιστικά αδιάφορο ως την τελευταία στιγμή, ενώ κανονικά μεταφέρονται οι νίκες της κανονικής περιόδου.

Δυο ομάδες θα ανέρθουν στην Α1 Ανδρών, αλλά καμία χωρίς τη διαδικασία πλέι οφς, κάτι που λάμβανε τόπο ως και την σεζόν που μας άφησε.

Έτσι, στην πρώτη φάση θα συμμετάσχουν οι πρώτες οκτώ ομάδες, με τα ζευγάρια να προκύπτουν από τα εξής σταυρώματα :

A1-A8

A2-A7

A3-A6

A4-A5

Οι γηπεδούχές ομάδες θα έχουν πλεονέκτημα έδρας, ενώ οι νικητές χρειάζονται τρεις νίκες, με τα αποτελέσματα της κανονικής περιόδου να ακολουθούν τις ομάδες.

Οι τέσσερις που θα προκριθούν θα βρεθούν στην Γ’ Φάση, όπου θα λάβει μέρος το Final Four.

1-4

2-3

Οι νικητές προκρίνονται με ένα νοκ άουτ παιχνίδι, και κερδίζουν την άνοδο τους στην Basket League. Έτσι, στην Α1 θα ανέρθουν οι δυο ομάδες που θα κερδίσουν στους ημιτελικούς.

Αναφορικά με τον υποβιβασμό, οι δυο τελευταίες ομάδες αποχαιρετούν αυτόματα την Α2 Ανδρών με προορισμό την Β’ Εθνική.

Στα πλέι άουτ θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από την 9η ως την 12η.

Α9 – Α12

Α10-Α11

Οι ομάδες μεταφέρουν τα αποτελέσματα τους, με τον νικητή να αναδεικνύεται στις 3 νίκες. Πλεονέκτημα έδρας έχουν οι ομάδες που τερμάτισαν ψηλότερα στην κατηγορία, ενώ οι δυο χαμένοι υποβιβάζονται στην Β’ Εθνική.

Διαβάστε ΕΔΩ την ειδική προκήρυξη