Σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης παραχώρησε δηλώσεις o Αλέξης Κούγιας, σχολιάζοντας μεταξύ άλλων τη νέα εποχή στην ΑΕΛ, με την πώληση των μετοχών στον Αχιλλέα Νταβέλη, αλλά και τους λόγους αποχώρησης του από την ομάδα.

Για την πώληση των μετοχών στον κ. Νταβέλη:

«Τυπικά δεν έχει τελειώσει ακόμη, έχουν προβλεφθεί βέβαια τα πάντα, αλλά επειδή υπάρχει και ακίνητη περιουσία στη συμφωνία, υπάρχουν προπονητικά κέντρα, λεωφορεία, γραφεία, ραδιοφωνικοί σταθμοί, 35 παίκτες, 18 Λαρισαίοι, 7 διεθνείς και ένα ταμείο με 1 εκ. ευρώ.

Από το 1981 που μπήκα στο ποδόσφαιρο, μαζί με τον Πέτρο Θεοδωρίδη, τον αείμνηστο, έχω βάλει περισσότερα από 20 εκ. ευρώ, π.χ. στον Άρη Πετρούπολης είχα βάλει 327 εκ. δραχμές, τότε. Για μένα τότε ο Ηρακλής ήταν λύτρωση, έχοντας χάσει την πρώτη μου γυναίκα, τώρα έκανα οικογένεια, έχω και τα παιδιά μου μαζί, είναι για μένα μαγεία το ποδόσφαιρο.

Το ποδόσφαιρο είναι το τελευταίο λαικό κίνημα, και είναι παγκόσμιο. Το είπα και μια φορά στην κ.Παπαρήγα και ζαλίστηκε. Η ενασχόληση με κάτι πολύ ζωντανό, ειδικά με μεγάλες ομάδες, όπως ο Ηρακλής, η Λάρισα, έκανα κοινωνική ανθρωπολογία με αυτές τις ομάδες κι αυτό συμβαίνει σε όλον τον κόσμο. Ξεχνάς με το ποδόσφαιρο το μεγαλύτερο πρόβλημα σου, ειδικά αν είσαι ιδιοκτήτης, εκείνο που μου έλειψε ήταν ότι δεν μπορούσα να πάω στην προπόνηση. Απ’ το 2003 που αγόρασα τον ΠΑΣ Γιάννενα δεν έχω χάσει ούτε έναν αγώνα, γιατί το Σαββατοκύριακο μπορούσα να πάω στις ομάδες μου.

Εγώ δεν ξεπούλησα την ΑΕΛ, πούλησα μια πραγματικά μεγάλη ομάδα, με ακίνητη περιουσία, με υποδομή, με παίκτες διεθνείς στις «μικρές» ηλικιακά Εθνικές ομάδες. Η συμφωνία με τον κ.Νταβέλη έγινε προ πολλών ημερών, όταν διαβάζετε τέτοιες ανακοινώσεις ήθελα να ξεφτιλίσω κάποιους «ΑΕΛάρες» που έλεγαν ότι έτσι κι ο Κούγιας πουλήσει, εμείς θα είμαστε εδώ. Γι’ αυτό και τους έκανα πλάκα με αυτά που έγραψα στην ανακοίνωση.

Σε μια ομάδα θέλω να είμαι το αφεντικό, θέλω να κάνω κουμάντο, να έχω τις μετοχές. Από χθες το βράδυ έχω τουλάχιστον δέκα προτάσεις από ομάδες για να τις πάρω, κι απ’ τη Θεσσαλονίκη, αλλά δε θέλω να πω τίποτα, θέλω να ηρεμήσω λίγο.

Πηγή: Libero 107,4