O νεαρός τερματοφύλακας του Παναιτωλικού και για πέντε χρόνια (σ.σ 2015 – 2020) της Σλάβια Σόφιας μίλησε για την επικείμενη αντίπαλο των «ασπρόμαυρων» στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa Conference League, το ποδόσφαιρο στη Βουλγαρία αλλά και για την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Αρχικά για τους «μπλε», ο 23χρονος κίπερ ανέφερε: «Είναι μία ομάδα πάντα ανταγωνιστική, έπεσε τα τελευταία χρόνια λόγω οικονομικών προβλημάτων αλλά ήταν μία από τις ομάδες που μπορούσαν να κοντράρουν τη Λουντογκόρετς. Έχει πολύ δυνατούς φιλάθλους που τη στήριξαν πολύ στο παρελθόν. Στα χρόνια που έπαιζα εγώ στη Βουλγαρία τη θυμάμαι αρκετά δυνατή αγωνιστικά με αξιόλογους παίκτες. Ξεχωρίζω προσωπικά τον τερματοφύλακά τους, Νίκι Μιχαΐλοφ που αποτελεί ηγετική μορφή αλλά και τον μέσο Φίλιπ Κράστεφ, έναν πολύ έξυπνο ποδοσφαιριστή που παίρνει πρωτοβουλίες στο γήπεδο».

Ακολούθως για το βουλγαρικό πρωτάθλημα ο Στεργιάκης τόνισε: «Στη χώρα αυτή εμπιστεύονται τους μικρούς που έχουν ταλέντο. Δίνουν ευκαιρίες σε παιδιά 15-16 χρονών, ως επένδυση για το μέλλον, είναι σημαντική η βάση που δίνουν στις ακαδημίες. Επίσης τα γήπεδά τους είναι καλύτερα από δικά μας στην Ελλάδα, κάποιες ομάδες με τη Λουντογκόρετς φυσικά να ξεχωρίζει έχουν πολύ καλές εγκαταστάσεις. Επίσης η συμπεριφορά των Βούλγαρων ξεχωρίζει καθώς αγαπούν περισσότερο τις ομάδες τους από όσο μισούν τις αντίπαλες. Έχουν μειωθεί αρκετά τα επεισόδια, κατάλαβαν ότι τα πρόστιμα είναι πρόστιμα, επίσης αν σε συλλάβουν στη Βουλγαρία λεκιάζει το ποινικό μητρώο και είναι δύσκολο για κάποιον μετά να βρει δουλειά. Δεν θα ξεχάσω ποτέ την κατάκτηση του κυπέλλου με τη Σλάβια, ήταν συγκλονιστική στιγμή για μένα να βλέπω κόσμο να κλαίει λες και η Βουλγαρία κατέκτησε το Mundial!».

Έπειτα, αναφορικά με την επιστροφή του στην Ελλάδα για λογαριασμό του Παναιτωλικού, ο Θεσσαλονικιός πορτιέρε δήλωσε: «O Παναιτωλικός είναι ένας σύλλογος που βγάζει υγεία, μία πολύ δεμένη ομάδα. Από τις λίγες προπονήσεις στη Σερβία κατάλαβα ότι βασίζεται σε αυτό. Με βοήθησε πολύ ο προπονητής Αναστασίου, μου μίλησε ειλικρινά κάτι που ήταν πολύ βασικό για την απόφασή μου. Επίσης έχουμε ένα πολύ καλό τιμ τερματοφυλάκων, ο Γιάννης Ανέστης είναι από τα μεγαλύτερα ονόματα στην Ελλάδα ενώ και ο προπονητής μας, Δημήτρης Κωνσταντόπουλος είναι έμπειρος με παραστάσεις και προσπαθεί να μας περάσει μία ξεχωριστή νοοτροπία που δεν έχουμε δει εμείς».

Κλείνοντας, για τον Άρη, στον οποίο και έκανε τα πρώτα του βήματα ως ποδοσφαιριστής μένοντας για δέκα χρόνια (σ.σ 2005 – 2015), ο Αντώνης Στεργιάκης τοποθετήθηκε: «Έπαιξα δέκα χρόνια εκεί, δεν μπορείς να προβλέψεις το μέλλον, μεγάλη κουβέντα είναι το αν θα γύριζα πίσω. Σίγουρα όμως ο σύλλογος έκανε άλματα, το να γυρίσει από εκεί που ήταν και να τερματίσει τρίτος δεν είναι λίγο. Άμα ο Άρης κάνει σε κάθε παιχνίδι αυτό που ξέρει να κάνει τότε θα πρέπει να τον φοβούνται όλοι. Ο κόσμος τον κράτησε σε αυτό το επίπεδο, το ίδιο έκανε και ο κόσμος της ΑΕΚ, τέτοιες ιστορικές ομάδες ανεβαίνουν ένα επίπεδο παραπάνω με την υποστήριξη του κόσμου τους».