Μετά την αντιπροσωπεία της Super League 2 o υπουργός οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρας, είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Super League 1 για το θέμα της καταβολής των χρημάτων από την φορολόγηση των παικτών των τυχερών παιγνίων, που αποτελούσε πάγιο αίτημα του ποδοσφαίρου και υλοποιήθηκε από την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus, ο Σταϊκούρας είπε ότι στη Super League 1 όπως και τους υπόλοιπους δικαιούχους βάσει της σχετικής ΚΥΑ τα ποσά που αντιστοιχούσαν για το 2022 καταβλήθηκαν ως προκαταβολή λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού το 2021 και ότι η επόμενη καταβολή, που αντιστοιχεί στο 2023 θα γίνει στις αρχές του επόμενου έτους.

Επίσης είπε ότι δεν μπορεί να γίνει προκαταβολή των χρημάτων αυτήν την περίοδο επειδή θα δημιουργηθεί πρόβλημα στο προϋπολογισμό.

Η πλευρά του συνεταιρισμού φέρεται να ζήτησε να αλλάξει ο τρόπος κατανομής των χρημάτων και να προβλεφθεί να δίνονται περισσότερα στις ΠΑΕ της Super League 1.H απάντηση του Σταϊκούρα ήταν ότι η κατανομή των χρημάτων θα γίνει από τον υφυπουργό αθλητισμού, Ελ. Αυγενάκη, με τον οποίο η Super League θα επιδιώξει να έχει συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι η σχετική ΚΥΑ προβλέπει την κατανομή των χρημάτων κατά 50% σε επαγγελματικό και ερασιτεχνικό αθλητισμό. Oι 14 ομάδες της SL1 μοιράστηκαν περίπου 22 εκατομμύρια και από 1,5 εκάτ. ευρώ έκαστη.

Οι ομάδες της Super League 2 πήραν από περίπου 250.000 ευρώ έκαστη.

Παρά την άρνηση του υπουργείου οικονομικών να ικανοποιήσει το αίτημα της Super League 1 και τη δυσαρέσκεια που δημιουργεί η μη καταβολή των χρημάτων έξι μήνες νωρίτερα, δεν προκύπτει ότι θα αποτελέσει ικανή συνθήκη για τη μη έγκαιρη έναρξη του πρωταθλήματος την ερχόμενη εβδομάδα.