Οι Έλληνες διαιτητές εξέφρασαν τα παράπονα τους για τους ξένους διαιτητές που αντί να μειώνονται, πληθαίνουν. Η στάση του Μπένετ και η θετική διάθεση για μείωση των ξένων διαιτητών.

Στο περιθώριο του σεμιναρίου των διαιτητών-βοηθών της Super League 1, κατόπιν πρωτοβουλίας του Σταύρου Μάνταλου, οι διαιτητές (μόνο) μίλησαν με τον Στέφεν Μπένετ, στον οποίο και εξέφρασαν προβληματισμούς και παράπονα, κυρίως για την έλευση των ξένων διαιτητών.

Το λόγο πήρε ο Τάσος Σιδηρόπουλος, ο οποίος και απευθυνόμενος στον επικεφαλής της ΚΕΔ/ΕΠΟ, τόνισε:

«Κάθε χρόνο ακούμε οτι θα μειωθούν και δεν γίνεται τίποτα. Δεν είναι δυνατόν να έρχονται ξένοι διαιτητές για να παίζουν ακόμα και παιχνίδια της Super League 2. Διαιτητές από υποδεέστερα πρωταθλήματα, όπως η Βουλγαρία, η Εσθονία και το Αζερμπαϊτζάν».

Στη συνέχεια, ο ελίτ κατηγορίας ρέφερι, πρόσθεσε: «Αυτή η κατάσταση κάνει κακό σε εμάς τους διεθνείς. Η UEFA θεωρεί οτι εγώ και ο Τάσος (σ.σ. Παπαπέτρου) δεν μπορούμε να έχουμε εξέλιξη, όταν δεν παίζουμε μεγάλα παιχνίδια στην Ελλάδα. Θέλουμε να παίζουμε ντέρμπι, χωρίς να μειώνουμε τις υπόλοιπες ομάδες.

Δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο αυτό. Πρέπει να αλλάξει. Δεν γίνεται να παίζει ξένος διαιτητής το Βέροια – Λεβαδειακός και το Απόλλων – Λαμία».

Διαιτησία: Συμφώνησε και μειώνει τους ξένους ο Μπένετ!

Ο Στέφεν Μπένετ από την μεριά του έδειξε οτι συμφωνεί με τον Σιδηρόπουλο όσον αφορά τα παιχνίδια της Β’ Εθνικής, αλλά και τα ματς της Super League που δεν είναι ντέρμπι. «Έχετε δίκιο. Δεν θα ξανασυμβεί αυτό. Αυτά τα ματς θα τα σφυρίζουν Έλληνες».

Οσον αφορά τις αναμετρήσεις των BIG5, ο Άγγλος δεν πήρε ξεκάθαρη θέση, ούτε δεσμεύθηκε για κάτι. «Θα το δούμε κι αυτό».

Ο Μπένετ που αναμένεται να προβεί στους πρώτους του ορισμούς μεσοβδόμαδα, αφού την ερχόμενη Παρασκευή (19/8) ξεκινάει το πρωτάθλημα, είναι δεδομένο οτι θα βρει απέναντι του, τις ομάδες, οι οποίες αν ήταν δυνατόν, θα ζητούσαν ξένους διαιτητές και στα φιλικά τους παιχνίδια!

Ο Μπέος έχει βγάλει ήδη δύο ανακοινώσεις κατά της διαιτησίας για παιχνίδια προετοιμασίας του ΝΠΣ Βόλος!