Ο 18χρονος (3/4/2004) μέσος Θάνος Κουτσογούλας. Ένας από τους πιο διακεκριμένους ποδοσφαιριστές της φουρνιάς του στην Ελλάδα, με συστηματική παρουσία στις μικρές εθνικές ομάδες και εκατοντάδες συμμετοχές με τα τμήματα υποδομής του Ολυμπιακού, ο Θάνος προχώρησε στις αρχές του περσινού πρωταθλήματος σε μια καθοριστική αλλαγή για το υπόλοιπο της καριέρας του, αλλαγή η οποία είχε άμεσο αντίκτυπο στην αγωνιστική του συμπεριφορά: λόγω του κορεσμού της ύπαρξης εξτρέμ (μεγαλύτερων σε ηλικία) στην Β’ ομάδα, κρίθηκε σωστό να μετατοπιστεί στον άξονα αναλαμβάνοντας το μεσοεπιθετικό κομμάτι. Η ταχύτητα προσαρμογής του στο νέο ρόλο που του ανατέθηκε και η αναβάθμιση της σημασίας και της χρηστικότητας του στην εύρυθμη λειτουργία της ομάδας, κρίνουν την μετατροπή αυτή ως απολύτως επιτυχημένη και ίσως ακόμη, και career-changing.

Ο νεαρός άσος που έλκει την καταγωγή του από το Αγρίνιο, γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και πρώτος σταθμός της ποδοσφαιρικής του σταδιοδρομίας ήταν ο Τριφυλλιακός στην ηλικία των 4 ετών. Τα ερυθρόλευκα τα φόρεσε για πρώτη φορά δέκα χρόνια αργότερα, όταν ο Ολυμπιακός ‘’άναψε το πράσινο φως’’ για την απόκτηση του, μέσω της παρουσίας του με την μικτή ομάδα της ΕΠΣΑ, και από τότε έγιναν ένα με το πετσί του.

Με τους Πειραιώτες αγωνίστηκε σε όλα τα επίσημα αναπτυξιακά στάδια και με μεγάλη επιτυχία, φτάνοντας μέχρι το επαγγελματικό συμβόλαιο και με τα καλύτερα να έπονται. Πρώτη του φορά σε διοργάνωση της ΕΠΟ ήταν το πρωτάθλημα Super League K15 2018/19, όπου σε ατομικό επίπεδο έκανε ποδαρικό με 23 συμμετοχές, 4 γκολ και 5 ασίστ (ως εξτρέμ) και με την ομάδα να φτάνει μέχρι το final-4 της διοργάνωσης.

Ακολούθησε η εμπειρία στο Attica Cup K16 (2019/20) και η παράλληλη ένταξη του στην Κ17 με τους κατά ένα χρόνο μεγαλύτερους, όπου ελέω σκληρού ανταγωνισμού (με Λιάτσο, Κίτσο, Καράκουτη στα εξτρέμ) περιορίστηκε στις 5 εμφανίσεις. Ορεξάτος θα ξεκινούσε και το πρωτάθλημα Super League K17 2020/21, ‘’οργιάζοντας’’ με 3 γκολ και 3 ασίστ σε 5 αγωνιστικές που πρόλαβαν να διεξαχθούν, προτού τα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση βάλουν οριστικό λουκέτο στις όποιες ελπίδες του για μια χρονιά-ορόσημο. Θα έμελλε να αγωνιστεί ξανά ένα χρόνο αργότερα, με την ομάδα νέων, και με τον προπονητή του κ. Συλαιδόπουλο να αποφασίζει την κίνηση-κλειδί της μετατροπής του σε επιθετικό χαφ.

Το ‘’πείραμα’’ έδειξε από πρώιμο στάδιο ότι επρόκειτο να πετύχει, αφού ο Κούτσο (23 εμφανίσεις, 4 γκολ, 4 ασίστ) με την εν γένει παρουσία του συνέβαλε ως πρωταγωνιστής σε αυτές τις ελάχιστες έστω στιγμές που θα έχει να θυμάται κάποιος από την περσινή Κ19 του Ολυμπιακού (όπως επί παραδείγματι, με την εμφάνιση του στο σπάσιμο του τετράχρονου αήττητου του ΠΑΟΚ στου Ρέντη). Η δοκιμή αλλαγή θέσης πάντως δεν έτυχε, πέτυχε, διότι το πολυεργαλείο που ακούει στο όνομα Κουτσογούλας διαθέτει τα χαρακτηριστικά εκείνα που τον βοηθούν να ανταπεξέλθει εξίσου καλά ως εξτρέμ και ως 8αρό10αρι. Ως επιθετικός μέσος, διακρίνεται για την τεχνική του κατάρτιση, την ικανότητα του σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός και τις ατομικές ενέργειες, τις κάθετες πάσες και την διεισδυτικότητά του καθώς και τις εγκεφαλικές του αρετές, με την οξυδέρκεια του στον αγωνιστικό χώρο. Τα ατού που τον ώθησαν στο να προσαρμοστεί αμέσως λίγο πιο μπροστά από τον άξονα, είναι η καθοριστική για το αγωνιστικό του στυλ ταχύτητα, με ασταμάτητα σπριντ και κάλυψη μπόλικων χιλιομέτρων κατά την διάρκεια του αγώνα, η συμβολή του στο build-up (στην μετάβαση) από την άμυνα στην επίθεση, η ένταση που επιδεικνύει στο pressing με την ομάδα να έχει σκοράρει ουκ ολίγες φορές μέσω της ‘’αθόρυβης’’ δουλειάς του σε αυτό το κομμάτι. Η μετεξέλιξη του σε έναν σύγχρονο μεσοεπιθετικό, μας προϊδεάζει για τα καθήκοντα που θα μπορεί να αναλάβει στο προσεχές μέλλον και την αξιοποίηση του στην Β’ ομάδα. Ποδοσφαιριστές που δύνανται να διαχειριστούν με τέτοιο ευέλικτο τρόπο τις θέσεις στο τελικό τρίτο του γηπέδου και να ανταποκριθούν σε όλες τις τακτικές απαιτήσεις είναι πιά περιζήτητοι, και για αυτό αναμένουμε μια σούπερ χρονιά με την Κ19 που θα τον εκτοξεύσει έτι περισσότερο.

https://www.facebook.com/greektalentsscout