Ο Φρεντερίκο Ντουάρτε παρότι ήρθε από τον πάγκο ήταν ο παίκτης-κλειδί στη νίκη του Παναιτωλικού από τον Αρη, όπου μάλιστα έπαιξε ως κεντρικός χαφ.

O παίκτης «κλειδί» του Παναιτωλικού στη νίκη του με 3-1 επί του Αρη ήταν ο Φρεντερίκο Ντουάρτε, παρότι ήρθε στο ματς από τον πάγκο και στο 59′. Δεν είναι τυχαίο πως μόλις πέρασε σαν αλλαγή το σκορ ήταν 1-1, αλλά με εκείνον στον αγωνιστικό χώρο τα «καναρίνια» σκόραραν δις ενώ και απώλεσαν ορισμένες κλασικές ευκαιρίες και για άλλα γκολ.

Μάλιστα ο Πορτογάλος βρέθηκε σε μία θέση που δεν τον έχουμε συνηθίσει εκείνη του κεντρικού χαφ, αν και ως επί το πλείστων στα σχεδόν πέντε χρόνια που είναι στην Ελλάδα τον βλέπουμε στην τριάδα πίσω από τον φορ.

Ωστόσο ανταποκρίθηκε πλήρως και παρότι στην μπάλα οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια, μέσω του Wyscout αποτυπώνεται ανάγλυφα πως η εμφάνισή του «φλέρταρε» με το άριστα.

*Από τα «πατήματά» στο γήπεδο φαίνεται ότι στα 37 λεπτά, μαζί με τις καθυστερήσεις, που αγωνίστηκε ήταν… παντού.

Είχε 15/17 εύστοχες μεταβιβάσεις, ποσοστό 88,2%. Μάλιστα οι δύο άστοχές του ήταν μετά το 80′ και όταν είχε διαμορφωθεί το μετέπειτα τελικό αποτέλεσμα, καθώς τότε «έψαχνε» με μακρινές μπαλιές κάποιον συμπαίκτη του ώστε τον βγάλει στην κόντρα.
...
*Εκ των 15 εύστοχων που είχε με εκείνες του 65′ κα του 70′ έβγαλε τον Καρέλη σε πλεονεκτική θέση δηλαδή «έφτιαξε» δύο ευκαιρίες της ομάδας του, ενώ στο 76′ σέντραρε για τον Νταγκό που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

*Οι μεταβιβάσεις του 70′ και του 76′ ήταν οι 2 εύστοχές του στην «καρδία» της άμυνας του Αρη, σε συνολικά τρεις που επιχείρησε.
...
*Δεν «πούλησε» καμία μπάλα όταν αισθάνθηκε πως πιέζονταν από τους «κίτρινους» και είχε 6/6 πίσω πάσες.
...

*Το απόλυτο (13χ13) «έγραψε» και στις κοντινές μεταβιβάσεις του, δείγμα ότι πήγε στα «σίγουρα».
...
*Ενεπλάκη σε 5 αμυντικές «μονομαχίες» και βγήκε νικητής στις 4 (80%).
...
*Σε εκείνη του 65′ μάλιστα ήταν αυτός που έκλεψε την μπάλα και έπαιξε κάθετα για τον Καρέλη, στη χαμένη «κυανοκίτρινη» ευκαιρία του συγκεκριμένου λεπτού.

Ετσι ο 23χρονος σε 37 λεπτά παρουσίας έδωσε μία ασίστ, «έφτιαξε» δύο «καθαρές» φάσεις του Παναιτωλικού και κυριάρχησε στον άξονά του.