Οι δύο ομάδες είναι από τα λίγα ζευγάρια της φετινής Super League που έχουν παρελθόν σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Η πρώτη τους συνάντηση σε επίπεδο Α’ Εθνικής ήταν το 1975-76, όταν έμειναν στο 0-0 στις 9 Μαΐου 1976.

Συνυπήρξαν για δεύτερη διαδοχική χρονιά και τότε ο Ατρόμητος επικράτησε με 2-1 στις 3 Απριλίου 1977 με τα γκολ των Μπεργελέ, Πάτση, ενώ για την ομάδα του Αγρινίου σκόραρε ο Γαβαλάς.

Κύλησαν πολλά χρόνια για να βρεθούν και πάλι μαζί στην κορυφαία κατηγορία και το 2011-12 επαναλήφθηκε το ίδιο σκορ.

Το 2-1 ήρθε με δύο γκολ του Κώστα Μήτρογλου για τον Ατρόμητο και για τον Παναιτωλικό σκόραρε ο Ετζενγκέλε.

Συνολικά σε επίπεδο Α’ Εθνικής έχουν συναντηθεί 13 φορές, με τον Ατρόμητο να έχει 5 νίκες, τον Παναιτωλικό να έχει επικρατήσει 3 φορές και τα άλλα 5 ματς να έχουν τελειώσει ισόπαλα.

Ο Παναιτωλικός έχει καταφέρει να φύγει από το Περιστέρι για δύο διαδοχικές χρονιές με νίκη, το 2016-17 με 2-0 και το 2017-18 με 1-0.

Η τελευταία του επικράτηση ήταν στο περσινό πρωτάθλημα με νίκη 2-1 χάρη στα γκολ του Βέργου και του Ζεστέντ, ενώ για τους γηπεδούχους είχε ανοίξει το σκορ ο Στρούγγης.

Ο Γιώργος Μανούσος είναι ο ποδοσφαιριστής που έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ στις εντός έδρας αναμετρήσεις της ομάδας του Περιστερίου με τον Παναιτωλικό.

Με 4 γκολ είναι στην κορυφή, ενώ Μήτρογλου για τον Ατρόμητο και ο Νικολά Μανά για τον Παναιτωλικό έχουν από 2 γκολ.

Υπάρχει πολύ μεγάλη ποικιλία στα σκορ ανάμεσα στις δύο ομάδες, αφού σε σύνολο 13 αναμετρήσεων έχουν εμφανιστεί εννέα διαφορετικά. Μόνο σε δύο από τις μεταξύ τους αναμετρήσεις στο Περιστέρι δεν σημειώθηκε γκολ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

13 ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ

5 ΝΙΚΕΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

5 ΙΣΟΠΑΛΙΕΣ

3 ΝΙΚΕΣ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

ΓΚΟΛ: 15-12