Αν δεν υπάρχει οπισθοχώρηση του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη στο θέμα του Μητρώου, τότε δεν θα ξεκινήσουν καν τα ερασιτεχνικά Πρωταθλήματα. 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στην επόμενη συνεδρίασή της που θα γίνει την Πέμπτη 8/9 θ’ αποφασίσει την αναβολή της έκτακτης γενικής συνέλευσης που έχει οριστεί για τις 16/9 και θα ορίσει νέα ΓΣ εντός Σεπτεμβρίου.

Ο λόγος της αναβολής για την οποία ήδη έχουν ενημερωθεί τηλεφωνικά οι ενώσεις – μέλη της ΕΠΟ έχει να κάνει με το διαφαινόμενο αδιέξοδο στις συζητήσεις με τον υφυπουργό αθλητισμού για το θέμα του “μητρώου της ΓΓΑ” και θα έχει ως αποτέλεσμα να τεθεί προς συζήτηση και λήψη απόφασης η πρόταση για αναστολή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλήματων.

Το θέμα αυτό δε βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της προγραμματισμένης για τις 16/9 γενικής συνέλευσης κάτι που αναμένεται να συμβεί στην επόμενη που θα οριστεί ώστε να ληφθεί μια αντιπροσωπευτική απόφαση.

Όσον αφορά τις συζητήσεις με το υφυπουργείο αθλητισμού σχετικά με τις κυρώσεις που προβλέπει ο νόμος για τα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ, πηγές από την ΕΠΟ θεωρούν ότι πολύ δύσκολα πλέον θα βρεθεί λύση.

Η παράταση που είχε δοθεί για επανεγγραφή στο μητρώο έληξε τη Δευτέρα 5/9 και δεν δόθηκε νέα παράταση από τον υφυπουργό αθλητισμού, παρότι ανακοινώθηκε ότι οι συζητήσεις των δύο πλευρών θα συνεχιστούν…Η ημερησία διάταξη της ΓΣ της 16ης Σεπτεμβρίου είναι η εξής: