Ο Νίκος Καρέλης βρήκε για ακόμα μια φορά δίχτυα απέναντι στον ΟΦΗ και επιβεβαιώνει ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση στο ξεκίνημα της σεζόν, με τον Γιάννη Αναστασίου να… τρίβει τα χέρια του!

Ο Νίκος Καρέλης βρήκε δίχτυα στη νίκη του Παναιτωλικού επί του ΟΦΗ, «ανοίγωντας» το σκορ για την ομάδα του και δείχνοντας το δρόμο προς ακόμα ένα «τρίποντο». Με την συνολικότερη εμφάνισή του στο Ηράκλειο, την γενετειρά του, ο 30χρονος επιθετικός επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στο ξεκίνημα της σεζόν.

Ο Καρέλης ήδη στα πρώτα τέσσερα ματς της Super League 2022/23 έχει πετύχει τρία γκολ, κόντρα σε Άρη, Ατρόμητο και ΟΦΗ, με τους εφτά βαθμούς που έχει μαζέψει ως τώρα η ομάδα του Αγρινίου να φέρουν την «υπογραφή» του. Μάλιστα, ως την στιγμή που γράφεται το άρθρο, «οδηγεί την κούρσα» για τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος.

Αξίζει βέβαια να αναφερθεί ότι πρόκειται για το 40ο γκολ του Νίκου Καρέλη στα γήπεδα της Super League και το 10ο με την φανέλα του Παναιτωλικού. Πλέον είναι δέκατος στην σχετική λίστα των σκόρερ του συλλόγου, αλλά μόλις ο δεύτερος Έλληνας πίσω από το Νίκο Βέργο, που χρειάζεται ένα ακόμη για να τον ισοφαρίσει.

Αν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς που τρέχει τώρα, τότε πολύ πιθανό να πλησιάσει -και να ξεπεράσει- τους Ανρί Καμαρά και Βλαντ Μοράρ που είναι οι αρχισκόρερ του Παναιτωλικού στην κατηγορία με 16 γκολ.

Πέραν του ίδιου του ποδοσφαιριστή όμως, χαρούμενος αλλά και… δικαιωμένος πρέπει να νιώθει ο προπονητής της ομάδας, Γιάννης Αναστασίου. Ο 49χρονος τεχνικός φαίνεται πως πιστεύει αρκετά στις ικανότητες του Καρέλη και τον έχει βοηθήσει να «ξορκίσει» τις κακές εμφανίσεις του παρελθόντος.

Ο Ηρακλειώτης φορ πια μοιάζει ως ένας ποδοσφαιριστής που η ομάδα του μπορεί να στηριχθεί σε εκείνον, για αυτό άλλωστε στο ματς της 3ης αγωνιστικής, ήταν αυτός που φορούσε το περιβραχιόνιου του αρχηγού.

Οι αγαπημένοι του αντίπαλοι, φορούν… ασπρόμαυρα!

Παράλληλα, ο Καρέλης με το γκολ που πέτυχε κόντρα στον ΟΦΗ, έφτασε τα πέντε συνολικά κόντρα στους Κρητικούς, όσα έχει και κόντρα στον ΠΑΟΚ. Πρόκειται για τις δύο… αγαπημένες αντιπάλους του, καθώς όσον αφορά την Ελλάδα, αποτελούν τις ομάδες που έχει σκοράρει τα περισσότερα τέρματα.

Φορώντας της φανέλα του Παναθηναϊκού, ο Έλληνας φορ βρήκε δίχτυα και τις πέντε φορές κόντρα στον «Δικέφαλο του Βορρά», με τη μία εξ αυτών μάλιστα να είναι στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας το 2014, όπου οι «πράσινοι» επικράτησαν με 4-1. Μάλιστα, στον πάγκο του Παναθηναϊκού τότε ήταν ο… Γιάννης Αναστασίου, με τον οποίο πανηγύρισε έντονα εκείνο το γκολ!

Με αντίπαλο τον ΟΦΗ είναι λίγο πιο μοιρασμένα τα πράγματα, καθώς με το «τριφύλλι» στο στήθος, ο Καρέλης πέτυχε «ντοπιέτα» στο Γεντί Κουλέ σε αναμέτρηση της Super League, για την σεζόν 2014/15. Τα υπόλοιπα τρία τα σημείωσε για χάρη του Παναιτωλικού. Συγκεκριμένα, στα περσινά ματς (2021/22) της κανονική διάρκειας του πρωταθλήματος, ο Ηρακλειώτης επιθετικός πέτυχε ένα σε καθένα από αυτά και με το φετινό (10/9) κόντρα στον «Όμιλο» έφτασε τα πέντε.

Βασίλης Βασιλείου

www.bnsports.gr