Το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα από τα κορυφαία, αν όχι το κορυφαίο, της φετινής Super League με τον Παναιτωλικό να κυριαρχεί στο πρώτο τέταρτο σκοράροντας δις και εν συνεχεία τον Βόλο να δίνει τις απαντήσεις του με μπροστάρη τον αρχηγό Τσοκάνη.

Η αριθμητική υπεροχή των Θεσσαλών μετά την αποβολή του Καρέλη άλλαξε τις ισορροπίες και στο δεύτερο ημίχρονο βγήκαν αποφασισμένοι για την ανατροπή και με χρυσή αλλαγή τον Κούτσια έφτασαν σε ένα σπουδαίο τρίποντο, το πρώτο τους εκτός έδρας φέτος.

Μόλις στο 4′, οι Αγρινιώτες κατάφεραν να προηγηθούν όταν ο Κολοβός άπλωσε υπέροχα τη μπάλα στον Σενγκέλια και ο τελευταίος κρέμασε από μακριά τον Κλέιμαν (είχε βγει από την εστία του) κάνοντας το 1-0.

Οι Βολιώτες απείλησαν πρώτη φορά στο 10′ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ και γυριστή κεφαλιά του Οζέγκοβιτς, ο Σιέλης έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας με ωραίο γυριστό σουτ.

Στο 16′ ήρθε το νέο γκολ του «Τίτορμου» καθώς ο Κολοβός ξανά, πάσαρε στον Νταγκό που ντρίμπλαρε τον Εσκοβάλ και σούταρε με τη μπάλα να κοντράρει στον Σιέλη και να καταλήγει στη δεξιά γωνία του Κλέιμαν για το 2-0.

Το σύνολο του Κώστα Μπράτσου ανέβασε στροφές και στο 20′ έχασε σπουδαία ευκαιρία με τον Μπαριέντος να εκτελεί φάουλ και τον Οζέγκοβιτς να πιάνει κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι όμως ο Στεργιάκης αντέδρασε γρήγορα και απέκρουσε σε κόρνερ ενώ στο 28′ κατάφερε να μειώσει όταν μετά από φάση διαρκείας, ο Ντέλετιτς έσπασε ωραία στον Τσοκάνη και εκείνος εξαπέλυσε σουτ με εξωτερικό φάλτσο νικώντας τον Στεργιάκη στη δεξιά του γωνία για το 2-1.

Η πίεση των φιλοξενούμενων απέδιδε καρπούς καθώς πήραν τον έλεγχο του αγώνα και στο 32′ έγιναν επικίνδυνοι εκ νέου από τα δεξιά με τον Οζέγκοβιτς να κλέβει από τον Χουχούμη και να γυρίσει στον Φερνάντες που σούταρε δυνατά όμως ο Στεργιάκης έσωσε την εστία του.

Η ισοφάριση για τον Βόλο ήρθε στο 35′ καθώς ο Φερνάντες είδε τον Στεργιάκη να αποκρούει αρχικά το σουτ του και έπειτα πάσαρε με κεφαλιά προς τον Τσοκάνη που με τη σειρά του έπιασε νέα κεφαλιά στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.

Οι συγκινήσεις του πρώτου ημιχρόνου δεν σταμάτησαν εκεί με τη στερεοελλαδίτικη ομάδα να μένει με δέκα παίκτες στο 44′ καθώς ο Καρέλης κλώτσησε εκτός φάσης τον Εσκοβάλ και είδε την άγουσα για τα αποδυτήρια, πρώτη φορά μάλιστα στην καριέρα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Βόλος είχε την κατοχή και ο Παναιτωλικός όντας και με παίκτη λιγότερο, προσπάθησε να σφίξει τις γραμμές του, περνώντας και τον Μλάντεν στα χαφ ως εξάρι δίπλα στον Μάρτενσον.

Οι καλύτερες φάσεις ωστόσο στο πρώτο διάστημα ανήκαν στους γηπεδούχους με μαέστρο τον Σενγκέλια καθώς στο 53′ πάσαρε στον Μπακάκη που εκτέλεσε δυνατά όμως ο Κλέιμαν απέκρουσε και εν συνεχεία ο Τσοκάνης έδιωξε σε κόρνερ. Αντίστοιχα στο 58′, ο Γεωργιανός εξτρέμ εκτέλεσε φάουλ και ο Κορνέλιους έπιασε κεφαλιά όμως ο Κλέιμαν αντέδρασε εντυπωσιακά.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε όμως οι Θεσσαλοί συνέχισαν να ψάχνουν για ένα τέρμα, κάτι το οποίο πέτυχαν στο 79′ όταν μετά από σέντρα του Εσκοβάλ και λάθος εκτίμηση της φάσης από τον Στεργιάκη που έχασε τη μπάλα, ο Κούτσιας έγινε αποδέκτης της μπάλας και την έστειλε στα δίχτυα για το 2-3 ολοκληρώνοντας μία σπουδαία ανατροπή.

Από εκείνο το σημείο και μετά οι Αγρινιώτες δεν είχαν κάτι να χάσουν και ο Γιάννης Αναστασίου πέρασε τους Ντίας-Πέδρο αντί των Μάρτενσον-Κολοβού με στόχο να τονώσει επιθετικά την ομάδα του παίζοντας με σύστημα 4-3-2, όμως τίποτα δεν άλλαξε στο τελευταίο τέταρτο (μαζί με τις καθυστερήσεις) με τον Βόλο να παίρνει τελικώς το πρώτο του διπλό στο πρωτάθλημα.

Έπειτα από αυτό το αποτέλεσμα, ο Βόλος βρίσκεται στη 2η θέση με 14 βαθμούς ενώ αντίστοιχα ο Παναιτωλικός καταλαμβάνει την 6η θέση με 10 πόντους, ισόβαθμος με τον Άρη.

Την επόμενη -8η- αγωνιστική, ο Παναιτωλικός θα φιλοξενηθεί από τον Αστέρα Τρίπολης στο «Θ. Κολοκοτρώνης», την Κυριακή 16 Οκτωβρίου και ώρα 20:30 ενώ αντίστοιχα ο Βόλος θα υποδεχθεί τον Λεβαδειακό στο Πανθεσσαλικό, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου και ώρα 17:00.

Oι συνθέσεις:

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Στεργιάκης, Μπακάκης, Κορνέλιους, Λάρσον, Χουχούμης, Μάρτενσον (Ζοάο Πέδρο 83′), Φλόρες (Μλάντεν 46′), Κολοβός (Ντίας 83′), Σενγκέλια (Ντουάρτε 72′), Νταγκό (Μόρσεϊ 67′), Καρέλης.

Βόλος (Μπράτσος): Κλέιμαν, Ουές (Ματίγια 89′), Σιέλης, Εσκοβάλ, Λούνα, Μπαριέντος, Τσοκάνης, Φερνάντες, Ντέλετιτς (Μπατόκιο 75′), Μεθκίδα (Κούτσιας 61′), Οζέγκοβιτς (Τάχατος 89′).