Ιδιαίτερη προβληματισμένη είναι η ΕΠΣ Μακεδονίας και πρωτίστως ο πρόεδρός της κ.Σάββας Δημητριάδης, με το τέλμα που δημιουργήθηκε και είχα ως τραγικό αποτέλεσμα την μη έναρξη των ερασιτεχνικών διοργανώσεων (τοπικά πρωταθλήματα, κύπελλα ενώσεων αλλά κι Γ’ Εθνική), αν και έχουμε φτάσει στα μέσα του Οκτωβρίου.

Μια ο κ.Αυγενάκης έδινε παρατάσεις λίγων ημερών, μια η εκτελεστική επιτροπή της ΕΠΟ δεν έπαιρνε αποφάσεις (το ζήσαμε και την περίπτωση του Αγροτικού Αστέρα), μια ο κ.Μπαλτάκος έλειπε στο εξωτερικό και το αποτέλεσμα ήταν δεκάδες χιλιάδες ποδοσφαιριστές (μικροί και μεγάλοι), προπονητές και οπαδοί να είναι στο … περίμενε.

Βλέποντας λοιπόν ότι έτσι όπως πήγαινε η κατάσταση όλα θα έπαιρναν νέα αναβολή σε μια πιθανή Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ (2/11/2022) και σιγά – σιγά θα … Χριστουγεννιάζαμε, πήρε την πρωτοβουλία να επικοινωνήσει με όλες της ενώσεις (ΕΠΣ) της χώρας και να «μαζέψει» υπογραφές, έτσι ώστε επιτέλους να ξεκινήσουν οι αγώνες.

Η πρωτοβουλία αυτή στέφθηκε με επιτυχία καθώς άνω των 30 ενώσεων συνηγόρησαν στην πρωτοβουλία της ΕΠΣ Μακεδονίας και έτσι τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2022 η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ αναμένεται να αποφασίσει την άρση της απόφασης περί διακοπής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων σ’ όλη την Ελλάδα.

Και όλα αυτά κατόπιν ανάληψης σχετικής πρωτοβουλίας της ΕΠΣ Μακεδονίας και την αποδοχή της πρότασής της από τις περισσότερες Ενώσεις σ’ όλη τη χώρα.