Με ποσοστό περίπου 60% εκφράστηκαν οι ομάδες της Γ΄ Εθνικής, υπέρ της πρότασης του Άγγελου Δανιήλ για έξι ομίλους. Ιδιαίτερα στην Πελοπόννησο, το ποσοστό άγγιξε το 100%. Το Πάτραι, το Διαβολίτσι, ο Πανηλειακός, ο Αίας, η Ζάκυνθος, ο Πανγυθεατικός, οι ομάδες τη Αργολίδας, στήριξαν την ιδέα των έξι ομίλων.

 

Αντίθετα, ομάδες κυρίως της βόρειας Ελλάδας, του Αιγαίου και της Κρήτης τάχθηκαν υπέρ της παραμονής του σχεδίου των τεσσάρων ομίλων.  Από τις 70 ομάδες της Γ΄ Εθνικής, στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη, συμμετείχαν οι 39, δηλαδή ένα ποσοστό της τάξης του 55%. Από αυτές τις ομάδες, οι 16 τάχθηκαν υπέρ των τεσσάρων ομίλων και οι υπόλοιπες 23 υπέρ των έξι ομίλων.

Χαρακτηριστική είναι η τοποθέτηση του ΑΠΣ Πάτραι και του Γιώργου Γράψα, ο οποίος είπε: «Είμαστε και εμείς υπέρ της αναβάθμισης, αλλά με την προκήρυξη να γράφει 17 Σεπτεμβρίου και το Πρωτάθλημα να αρχίζει δυο μήνες μετά, τίποτα δεν είναι το ίδιο. Κατά συνέπεια, οι έξι όμιλοι είναι μονόδρομος».

Πέρα από την αρίθμηση των ομάδων, αξίζει σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε και ορισμένα ποιοτικά χαρακτηριστικά, δηλαδή το κατά πόσον οι ομάδες οι οποίες ψήφισαν υπέρ των έξι ομίλων, δύνανται να ασκήσουν πιο άμεση επιρροή στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ή τις άλλες επιτροπές, έτσι ώστε να διαπιστώουμε κατά πόσον η θέση τους αποτελεί και ένα καλό “πρόκριμα” ενόψει των τελικών αποφάσεων. Για παράδειγμα η Δόξα Δράμας (Χατζησαρόγλου), ο Πιερικός (Τόκας), ο Ιάλυσος (Διακοφώτης), οι Πανελευσινιακός, Βύζας (Τζαφέρης), το Πάτραι (Δανιήλ), έχουν εκπρόσωπο της Ένωσής της στην Εκτελεστική Επιτροπή, αλλά και άλλες ομάδες, όπως η Ερμιονίδα και ο Παναργειακός (Σιδέρης), Θύελλα Ραφήνας (Γιαρένης), έχουν άνθρωπο της δικής τους ΕΠΣ στην επιτροπή της Γ΄ Εθνικής. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει κιόλας ότι απαραίτητα και τα πρόσωπα αυτά θα συνταχθούν με την πρόθεση των ομάδων της δικής τους ΕΠΣ.  Παράλληλα, διαπιστώνεται ότι έχουμε έναν διχασμό στην ΕΠΣ Αθηνών (Δημητρίου), με άλλες ομάδες να πηγαίνουν προς τη μια πλευρά και άλλες προς την άλλη, ενώ ο Εδεσσαϊκός (ΕΠΣ Πέλλας/Αντωνίου), τάχθηκε υπέρ της παραμονής των τεσσάρων ομίλων.

Υπέρ των τεσσάρων ομίλων τάχθηκαν οι Εθνικός Ν. Κεραμιδίου, Αιολικός, Θερμαϊκός Θέρμης, Μ. Αλέξανδρος Ορφανίου, Απόλλων Πάργας, ΑΟ Πόρου, ΑΟ Τρίκαλα, Διγενής Νεοχωρίου, ΑΕ Μοσχάτου, Καβάλα, Κοζάνη, Άρης Πετρούπολης, ΑΕ Μυκόνου, Εδεσσαϊκός, Τηλυκράτης και Άρης Αβάτου.

Υπέρ των έξι ομίλων, τάχθηκαν οι Πανιώνιος, ΑΟ Υπάτου, ΑΕ Λευκίμμης, Ερμιονίδα, Ελασσόνα, Εθνικός, Παναργειακός, Αγία Παρασκευή, Θύελλα Ραφήνας, Φοίνικας Ν. Επιδαύρου, Αίας Γαστούνης, Πανηλειακός, Βύζας Μεγάρων, Πάτραι, Δόξα Δράμας, Πιερικός, Παγυθεατικός, Ιάλυσος, Ζάκυνθος, Πανελευσινιακός, Διαβολίτσι, Χαλκίδα και ΠΟ Φήκης

Την τελική απόφαση, θα πάρει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία έχει στα χέρια της και την πρόταση του Διονύση Βισβίκη, μέλους της Επιτροπής Διοργανώσεων από την ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας, η οποία κάνει λόγο για πέντε ομίλους των 14 ομάδων. Τελευταίες πληροφορίες του ilia.news, αναφέρουν ότι η αύξηση των ομίλων πρέπει να θεωρείται δεδομένη, ενώ και η πρόταση για τους πέντε, είναι πάρα πολύ πιθανό να υιοθετηθεί.

Το σενάριο των έξι ομίλων βεβαίως, καθιστά δυσλειτουργική τη διεξαγωγή των μπαράζ ανόδου σε έναν γύρο, αντίθετα με εκείνο των πέντε, που απλοποιεί τα πράγματα (τέσσερις αγωνιστικές, δυο μέσα και δυο έξω). Βέβαια, στο τραπέζι έχει πέσει και η ιδέα των δυο ομίλων των τριών ομάδων και τα παιχνίδια μπαράζ για να ανέβουν οι δυο πρώτοι από κάθε όμιλο, σε μια διοργάνωση δυο γύρων και τεσσάρων αγωνιστικών.

πηγή: ilia.news