Από του βήματος της Βουλής επιβεβαίωσε ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ότι η νέα χρηματοδότηση στο σύνολο του ελληνικού αθλητισμού, από την φορολογία των κερδών των παικτών του Στοιχήματος, είναι προγραμματισμένο να δοθεί τον Ιανουάριο, απαντώντας σε σχετική Ερώτηση για τη χρηματοδότηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γυμναστικής.

«Μην υποβαθμίζετε την πηγή της χρηματοδότησης των αθλητικών μας φορέων από τη φορολόγηση των κερδών των παικτών του στοιχήματος, παρουσιάζοντάς την ως αμφίβολη να καταβληθεί ξανά. Πρόκειται για μια τεράστια ανάσα για τη βάση της αθλητικής μας οικογένειας και τις εθνικές μας ομάδες, που μας κάνουν περήφανους με τις επιδόσεις τους!

Δεν μπορείτε να υποβαθμίζετε μια τεράστια οικονομική ενίσχυση της τάξης των 62.000.000€ που έχουν ήδη δοθεί! Πότε είδατε να λαμβάνει ο ελληνικός αθλητισμός στο σύνολό του τέτοιο επιπλέον ποσό;

Και σε ό,τι αφορά την καθιέρωσή του, το μέτρο είναι μόνιμου και διαρκούς χαρακτήρα και η νέα χρηματοδότηση προγραμματίζεται να δοθεί τον Ιανουάριο, εμπροσθοβαρώς για τα έσοδα που θα εισπραχθούν το 2023! Το ίδιο έχει επισημάνει άλλωστε και ο καλός συνάδελφος Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, με ανακοίνωσή του στις 4 Αυγούστου του 2022», τόνισε ο κύριος Αυγενάκης.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού πρόσθεσε ότι οι ετήσιες τακτικές επιχορηγήσεις των Ομοσπονδιών βασίζονται πλέον, από το 2020, στο απολύτως αδιάβλητο σύστημα αξιολόγησης «Χίλων», το οποίο είναι απολύτως αποδεκτό από όλες τις Ομοσπονδίες και υπενθύμισε ότι για το τρέχον έτος η οικονομική ενίσχυση, αποκλειστικά και μόνο των 53 αθλητικών μας Ομοσπονδιών, ανέρχεται σε 23.813.143€ και είναι αυξημένη κατά 37,25% σε σχέση με το 2021, καθώς τους διατίθενται επιπλέον 6.462.943€.