ΡΕΠΟΡΤΑΖ : ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

https://www.kalyvia.gr/

Αμφίρροπο παιχνίδι έγινε σήμερα στο γήπεδο Καλυβίων με τον τοπικό ΠΑΟ να κερδίζει με 3-2 τον Ηρακλή Αστακού, σε μια αναμέτρηση που κράτησε το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Με καλύτερα ¨πατήματα¨ οι παίκτες του Ηρακλή, στο α΄μέρος, προσπάθησαν με ¨ορθόδοξο¨ τρόπο και ελέγχοντας το κέντρο, να δημιουργήσουν φάσεις και κατάφεραν μάλιστα να προηγηθούν με ωραία ενέργεια του Αρτί Ντότα. Η ομάδα του ΠΑΟ επέλεξε με μακρινές σέντρες και με ¨στημένες¨ φάσεις, τις οποίες δημιουργούσε κυρίως ο αεικίνητος Πάνος Καρύμπας, να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή, όμως στην τελική προσπάθεια υπήρχε αδικαιολόγητος εκνευρισμός.

Στο β΄ ημίχρονο, οι Καλυβιώτες, αναδιπλώθηκαν και με επιθετικές ενέργειες που είχαν κύριο ¨εκφραστή¨ τους τον δραστήριο Θ. Ζώγα, πέτυχαν 3 γκολ σε 15 λεπτά και πήραν τα ηνία του αγώνα. Αντίστοιχα, η ομάδα του Αστακού, με αντεπίθεση στα τελευταία λεπτά, μείωσε αρχικά και στις καθυστερήσεις είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει, όμως το οριζόντιο δοκάρι ¨σταμάτησε¨ το δυνατό σουτ του Β. Ρουσάϊ. Και οι δυο ομάδες αν και δεν ¨μέτρησαν¨ πολλές ευκαιρίες, εν τούτοις οι παίκτες τους μέχρι το τέλος επεδίωξαν με μεγάλη θέληση και αγωνιστικότητα, να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα. Τελικά αυτοί που ¨χαμογέλασαν¨ ήταν οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων, οι οποίοι δίκαια πανηγύρισαν στον αγωνιστικό χώρο.

Φάσεις και γκολ

 Απ΄ ευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερά με τον Π. Καρύμπα, η μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

13΄ Μακρινή μπαλιά του Π. Καρύμπα, πίσω από την πλάτη της αντίπαλης άμυνας, βρήκε τον Χ. Κονδύλη, ο οποίος σούταρε από πλεονεκτική θέση, η μπάλα ελάχιστα έξω από την κάθετη δοκό.

21΄ ΓΚΟΛ: Πολύ καλή μεταβίβαση του Γ. Λιβάνη βρήκε τον Αρτί Ντότα μέσα στην μεγάλη περιοχή, ο οποίος έκανε άψογο κοντρόλ και με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα της εστίας, κάνοντας το 0-1.

26΄ Ο Ζώγας με πολύ καλή μεταβίβαση από πλάγια δεξιά, βρήκε μέσα στην περιοχή τον Χ. Κονδύλη, ο οποίος δεν κατάφερε να πάρει την κεφαλιά κάνοντας ταυτόχρονα και επιθετικό φάουλ στον τερματοφύλακα.

30΄ Σουτ του Σ. Τασούλη έξω από την περιοχή, μπλόκαρε σταθερά ο τερμ.

35΄ Μακρινό σουτ του Μ. Μάτεβ, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας Ζώης.

45΄ Ο Θ. Κοτρότσος βρέθηκε στην αντίπαλη περιοχή, όπου εξαπέλυσε βεβιασμένο σουτ, με τους αμυντικούς να απομακρύνουν στη συνέχεια τη μπάλα.

47΄ Σουτ του Θ. Κοτρότσου, η μπάλα πέρασε ελάχιστα έξω από το κάθετο δοκάρι.

57΄ ΓΚΟΛ: Με ωραία ατομική ενέργεια ο Ζώγας ελίχθηκε ανάμεσα στους αμυντικούς και με συρτό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τους γηπεδούχους.

60΄ Ο Π. Καρύμπας, με μεγάλη μεταβίβαση βρήκε μέσα στην περιοχή τον Ζώγα, ο οποίος από πλεονεκτική θέση σούταρε πάνω σε αμυντικό, με τη μπάλα στη συνέχεια να βγαίνει κόρνερ.

63΄ ΓΚΟΛ: Εκτέλεση κόρνερ από αριστερά, η μπάλα πέρασε από τους αμυντικούς και στη συνέχεια της φάσης επωφελήθηκε ο Ν. Καρασάββας, ο οποίος επιχείρησε σέντρα – σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα, δίνοντας το προβάδισμα με 2-1 στην ομάδα των Καλυβίων.

66΄ Λόγω τραυματισμού αντικαταστάθηκε ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων, Α. Μαλιγιάννης, με τη θέση του κάτω από τα γκολπόστ να παίρνει ο αμυντικός Ι. Γκάτσης.

70΄ ΓΚΟΛ: Ο Χ. Κονδύλης με ¨έξυπνη¨ ενέργεια τροφοδότησε τον Ζώγα μέσα στην αντίπαλη περιοχή, ο τελευταίος με ¨λόμπα¨ από κοντινή απόσταση, πέρασε τη μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα, κάνοντας το σκορ 3-1.

74΄ Σουτ του Κ. Τσοπανά έξω από την περιοχή, μπλόκαρε σταθερά ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.

77΄Πολύ καλή συνεργασία και εναλλαγή της μπάλας από τους Καρύμπα –Κονδύλη, ο τελευταίος δεν πρόλαβε την γρήγορη ¨έξοδο¨ του τερματοφύλακα Γκάτση ο οποίος έδιωξε με τα πόδια.

84΄ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Π. Λιβάνη, βρήκε μέσα στην περιοχή τον Ι. Τζακώστα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία των αμυντικών και από κοντά έστειλε τη μπάλα στο βάθος της εστίας, μειώνοντας προσωρινά σε 3-2.

88΄ Σουτ του Σ. Τασούλη, μπλόκαρε ο τερματοφύλακας.

93΄ Μετά από εκτέλεση κόρνερ για τους φιλοξενούμενους, η μπάλα δεν απομακρύνθηκε από την περιοχή, ο επερχόμενος Β. Ρουσάϊ σούταρε με τη μπάλα να ¨τραντάζει¨ το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Ι. Τζακώστας, έστειλε με δυνατό σουτ τη μπάλα απελπιστικά έξω.

Διαιτητές της αναμέτρησης ήταν οι κ.κ. Κακατσίδης – Θ. Ξύστρας, Ι. Κασβίκης.

ΠΑΟ Καλυβίων (προπονητής Ανδρέας Κονδύλης)

Κ. Ζώης, Αλ. Σταμάτης (46΄ Ν. Καρασάββας), Γ. Τίττης, Αν. Πολίτης, Θ. Κόκκαλης, Π. Καρύμπας, Ι. Ζώγας (83΄ Σ. Χετάϊ), Χ. Ζαχαράτος, Χ. Τσοπανάς, Χ. Κονδύλης, Σ. Τασούλης

Ηρακλής Αστακού (προπονητής Ξενοφώντας Αθανασούλης)

Μαλιγιάννης (66΄Τζακώστας), Γ. Λιβάνης, Π. Λιβάνης, Ο. Ταφάνι, Ι. Γκάτσης, Μ. Μάτεβ, Α. Ντότα, Θ. Λιβάνης, Θ. Κοτρότσος (72΄Β. Ρουσάϊ), Δ. Μπαρμπαρούσης, Ι. Σόμπολος.