Νέα σελίδα στην ιστορία του Παναιτωλικού, καθώς έπειτα από 17 χρόνια η ομάδα του Αγρινίου αλλάζει χέρια με την οικογένεια Καμίνσκι να παραλαμβάνει το «τιμόνι» του συλλόγου από τον Φώτη Κωστούλα.

Οι Αμερικανοί )με πολωνικές ρίζες) επενδυτές βρίσκονται ήδη στο Αγρίνιο προετοιμάζοντας την επόμενη μέρα. Τίποτα ωστόσο δεν θα είχε συμβεί εάν ο πεπειραμένος και συνάμα δικτυωμένος μάνατζερ, Γιώτης Παναγιώτου δεν είχε φέρει σε επαφή τις δύο πλευρές.

Ο άλλοτε παίκτης της Ομόνοιας, ο οποίος δραστηριοποιείται σε Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο συνέβαλε καθοριστικά στην πραγματοποίηση της συμφωνίας.

Ο Γιώτης Παναγιώτου μίλησε αποκλειστικά στο SDNA για το χρονικό του deal που προκάλεσε αίσθηση σε όλη την Ελλάδα, ενώ αναφέρθηκε στις επόμενες κινήσεις στις οποίες αναμένεται να διαδραματίσει και ο ίδιος σημαίνοντα ρόλο!

–  Ήταν εύκολο να πεισθεί ο κ. Καμίνσκι για να επενδύσει στο πολύπαθο ελληνικό ποδόσφαιρο;

«Υπήρχαν πολλές συζητήσεις για τις χώρες που θα τους ενδιέφερε να επενδύσουν στο ποδόσφαιρο. Μέσα από τις κουβέντες που είχαμε, αντιλήφθηκαν πως θα ήταν ένα καλό βήμα να ξεκινήσουν τις δραστηριότητες τους με μια ομάδα από την Ελλάδα.

Έτυχε λοιπόν η πρώτη συμφωνία να γίνει στην Ελλάδα. Στην Αγγλία είναι εντελώς διαφορετικές οι συνθήκες και απαιτείται περισσότερος χρόνος. Άλλωστε και τα οικονομικά μεγέθη είναι διαφορετικά. Το μακροχρόνιο πλάνο που έχουν εκπονήσει για ομάδες τις οποίες θέλουν να αγοράσουν ή να επενδύσουν θεωρούν πως μπορεί να δουλέψει εδώ».

– Τι ήταν εκείνο που τους έκανε να στρέψουν το ενδιαφέρον τους στη χώρα μας;

«Στην αρχή οι άνθρωποι αν και έχουν έρθει πολλές φορές στην Ελλάδα δεν ήξεραν πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ασφαλώς γνώριζαν τις μεγάλες ελληνικές ομάδες και κάποιους ποδοσφαιριστές. Δεν ήταν τόσο δύσκολο να πεισθούν. Με εμπιστεύτηκαν από την αρχή και όταν ήρθαν την πρώτη φορά ingognito στο Αγρίνιο για να δούμε μαζί με τον κ. Κωστούλα τις εγκαταστάσεις και το γήπεδο θεώρησαν πως υπάρχει προοπτική, αλλά χρειάζεται παράλληλα και πολύ δουλειά».

– Ποιες είναι οι πρώτες εντυπώσεις τους απ’ όσα έχουν δει μέχρι στιγμής σε ότι αφορά τις εγκαταστάσεις της ομάδας, αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της;

«Έχουν ξαναδεί τις εγκαταστάσεις. Είναι η δεύτερη φορά που έρχονται στο Αγρίνιο. Γνώριζαν οι άνθρωποι τι αγόραζαν και δεν προχώρησαν στη διαδικασία επειδή απλά τους το είπα εγώ. Με τον κύριο Κωστούλα υπήρχε εξ αρχής άριστη συνεργασία, κατανόηση αλλά και σωστή συνεννόηση. Αν μη τι άλλο είναι ενθουσιασμένοι».

– Είναι αλήθεια πως ο Μίκαελ θα έχει πιο ενεργό ρόλο από τον πατέρα του στον Παναιτωλικό;
«Ο Μίκαελ θα είναι εκείνος που θα ασχοληθεί περισσότερο με τον Παναιτωλικό. Προσωπικά θα βρίσκομαι δίπλα τους σε ότι κάνουν και όχι μόνο στον Παναιτωλικό».

– Πως θα περιγράφατε σαν άνθρωπο τον Μάτσιεκ Καμίνσκι;

«Ο Μάτσιεκ Καμίνσκι είναι ένας απλός, πολύ καλός και πανέξυπνος άνθρωπος. Δεν είναι όμως μόνο ο Μάτσιεκ, είναι και ο Μίκαελ, ο οποίος όπως προείπα θα ασχολείται περισσότερο από τον πατέρα του με τον Παναιτωλικό παρόλο που και οι δύο έχουν δείξει ιδιαίτερο ενθουσιασμό με την ομάδα αν αναλογιστείτε με το πόσο απασχολημένοι είναι και με τις υπόλοιπες επιχειρηματικές δραστηριότητες τους».

– Ποιο είναι το όραμα της οικογένειας για τον Παναιτωλικό;

«Το όραμα τους είναι να δημιουργήσουν μια ομάδα πρότυπο σε ευρωπαϊκά στάνταρντς. Δεν είναι ασφαλώς εύκολο, όμως όλοι μπορούμε να δουλέψουμε με τα παιδιά που βρίσκονται εδώ. Ο προπονητής έχει μεγάλη εμπειρία, αφού δούλεψε και στο εξωτερικό, επομένως όλοι μπορούν να συνδράμουν προκειμένου να πάμε ένα βήμα μπροστά η ομάδα. 

Δεν χρειάζονται όμως πολλά λόγια. Χρειάζεται χρόνος και μεθοδικότητα για να αλλάξουν κάποια πράγματα που έχουμε στο μυαλό μας. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Όλοι κρινόμαστε από την δουλειά και τις πράξεις μας».

– Με την Έβερτον εκτιμάται πως θα προχωρήσει το deal; Σκοπεύουν να επεκταθούν και σε άλλους ευρωπαϊκούς συλλόγους;

«Θα επεκταθούν και σε άλλες ομάδες του εξωτερικού, όμως σε αυτή τη φάση δεν μπορώ να κάνω κάποιο σχόλιο σε ότι αφορά την Έβερτον. Όταν έρθει όμως η κατάλληλη στιγμή θα απαντήσουν οι ίδιοι».

– Ποια είναι η προτεραιότητα σας για τον Παναιτωλικό;

«Πρώτα απ’ όλα θα πρέπει να δοθεί και επισήμως το ‘πράσινο φως’ από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και μετά να συζητήσουμε όλα τα υπόλοιπα θέματα σε ότι αφορά τους στόχους που έχουν τεθεί. 

Θέλουμε ωστόσο να ασχοληθούμε με τους νέους ποδοσφαιριστές και να προωθήσουμε τα ταλέντα μας. Αυτός θα είναι ένας από τους κύριους στόχους μας. Να δουλέψει η ομάδα πιο φυσιολογικά. Απαιτείται χρόνος, ωστόσο αυτό θέλουμε να πετύχουμε. Να φτάσουμε στο σημείο να δουλεύει η ομάδα με τους παίκτες που θα έχει ήδη προωθήσει».