Η πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων έγινε στις 4 Ιουνίου 1969 για το Κύπελλο Ελλάδος και ο ΠΑΟΚ για να προκριθεί στα προημιτελικά του θεσμού χρειάστηκε την παράταση για να κάμψει την αντίσταση του Παναιτωλικού, ο οποίος τότε αγωνιζόταν στην δεύτερη κατηγορία.

Λίγα χρόνια αργότερα, τον Φεβρουάριο του 1976 έγινε η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στην ιστορία της Α’ Εθνικής/Super League και ήταν στο Αγρίνιο. Ο ΠΑΟΚ με τα γκολ των Σαράφη (67’) και Κερμανίδη (85’) έφυγε με τη νίκη. Αυτό συνέβη και την επόμενη σεζόν, όπου ο Κώστας Ορφανός σημείωσε δύο τέρματα για τον ΠΑΟΚ και ο Κώστας Παναϊωάννου ένα για τον Παναιτωλικό.

Η ομάδα του Αγρινίου επέστρεψε στην Super League το 2011-12 και πήρε τον πρώτο της βαθμό απέναντι στον ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε τέσσερις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια εντός και εκτός έδρας με τον Παναιτωλικό. Ο Θεοδωρίδης σημείωσε το γκολ των γηπεδούχων και ο Τσιρίλο εκείνο για τους φιλοξενούμενους.

Έπειτα από μονοετή απουσία, ο Παναιτωλικός επέστρεψε πάλι και πήρε την πρώτη του νίκη της ιστορίας του κόντρα στον ΠΑΟΚ στις 24 Αυγούστου 2013 με τα γκολ των Μπόγιοβιτς και Μελισσά.

Από εκείνη την αναμέτρηση, ο ΠΑΟΚ έχει επισκεφθεί την έδρα του Παναιτωλικού οκτώ φορές και μετρά ισάριθμες νίκες εκεί.

Παράλληλα τρέχει ένα σερί με 14 διαδοχικές νίκες εντός και εκτός έδρας με τον Παναιτωλικό, το οποίο ξεκίνησε μετά το 0-0 των δύο ομάδων στην Τούμπα στις 22 Νοεμβρίου 2015. Αν προστεθούν και τα δύο παιχνίδια για το Κύπελλο Ελλάδος των δύο ομάδων το 2016-17 το σερί φτάνει τις 16 νίκες σε 16 ματς.

12 ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ

1 ΝΙΚΗ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

1 ΙΣΟΠΑΛΙΑ

10 ΝΙΚΕΣ ΠΑΟΚ

ΓΚΟΛ: 7-2