Η αποβολή του Γιαννιώτη στο 23’ άλλαξε τις ισορροπίες, το «μαγικό» γκολ του Καρέλη με την έναρξη του δευτέρου μέρους έδιωξε το άγχος για το τελικό 2-0 της ομάδας του Αγρινίου – Ο Χουχούμης το δεύτερο τέρμα.

Οι στιγμές ήταν αυτές που έκαναν τη διαφορά στο Παναιτωλικός-Ατρόμητος. Ένα ματς που κυλούσε ουσιαστικά χωρίς φάσεις, μέχρι την αποβολή του Γιαννιώτη στο 23ο λεπτό. Οι Αγρινιώτες από εκείνο το σημείο ανέβηκαν, είχαν τον Καρέλη ορεξάτο και στο πρώτο λεπτό του δευτέρου μέρους μπήκε ένα σπάνιο γκολ απ’ τον Έλληνα επιθετικό!

Κάπου εκεί η πλάστιγγα πήγε οριστικά στην πλευρά του Παναιτωλικού, που διαχειρίστηκε σωστά το προβάδισμά του, μέχρι να τελειώσει το ματς στο 74’ με το δεύτερο γκολ που πέτυχε ο Χουχούμης. Δίκαιη νίκη για την ομάδα του Αναστασίου, που ήρθε λόγω των στιγμών που άλλαξαν τα δεδομένα στον αγώνα. Κάπως έτσι οι δύο ομάδες ισοβαθμούν πλέον στους 19.

Το ματς άρχισε αρκετά «μουδιασμένα» για τις δύο ομάδες. Αναγνωριστικά λεπτά, δίχως ευκαιρίες που θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα στην αναμέτρηση. Η ισορροπία παρέμενε, με την πρώτη ουσιαστικά καλή στιγμή να έρχεται μετά το πρώτο τέταρτο.

Ήταν στο 17’ όταν ο Ροτάριου έκανε ωραία ενέργεια και σούταρε, με τον Ανέστη πάντως να μπλοκάρει χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα.

Τα δεδομένα στην αναμέτρηση άλλαξαν στο 20’. Έγινε μπαλιά και ο Σενγκέλια έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Ατρόμητου. Ο Γιαννιώτης έκανε την έξοδο, ο παίκτης του Παναιτωλικού «τσίμπησε» την μπάλα κι έπεσε πάνω του ο αντίπαλος τερματοφύλακας. Ο Μανούχος υπέδειξε το φάουλ και μόνος σηκώθηκε ο Γιαννιώτης, του έβγαλε κόκκινη κάρτα. Η φάση ελέγχθηκε και μέσω VAR, χωρίς να διαφοροποιείται η αποβολή του τερματοφύλακα της ομάδας του Περιστερίου, που άλλαξε τις αριθμητικές ισορροπίες.

Από εκείνο το σημείο, ήταν λογικό να πάρει τα ηνία ο Παναιτωλικός. Ο Ατρόμητος πάντως διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι στο 35’, σε μαρκάρισμα του Χουχούμη πάνω στον Κεσχρίντα. Όμως δεν υπήρξε κάτι κι έτσι το ματς συνεχίστηκε. Ακολούθησε η επικίνδυνη σέντρα του Χουχούμη, με τον Καρέλη να μην προλαβαίνει να μπει στην πορεία της μπάλας.

Η μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Τότε που ο Χουχούμης έκανε τη σέντρα, ο Καρέλης πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Έτσι το 0-0 διατηρήθηκε στο πρώτο μέρος.

Το δεύτερο μέρος άρχισε… μαγικά. Τόσο για τους ποδοσφαιρόφιλους, όσο και για τον Παναιτωλικό. Οι γηπεδούχοι μόλις στο 46’ μπήκαν μπροστά στο σκορ, με απίθανο γκολ του Καρέλη. Ο Έλληνας επιθετικός μετά από κόρνερ έκανε τακουνάκι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Οι φιλοξενούμενοι στο 51’ διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι πάνω στον Ροτάριου, χωρίς να δίνεται κάτι. Δύο λεπτά μετά, Φλόρες και Ξενιτίδης απείλησαν, με τον Μάριτς να μπλοκάρει.

Οι προσπάθειες του Ατρόμητου ήταν δύσκολο να φέρουν αποτέλεσμα, όπως στο 57’ ο Έρλινγκμαρκ πήρε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ. Ο Παναιτωλικός είχε το μυαλό του και στη διατήρηση του υπέρ του σκορ, μέχρι τη στιγμή που ουσιαστικά «καθάρισε» την υπόθεση νίκη.

Αυτό έγινε με το 2-0 στο 74’. Μετά από κόρνερ των γηπεδούχων, ο πολύ καλός Χουχούμης πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μάριτς για το 2-0.

Τα πράγματα πλέον έγιναν εύκολα, με τους Αγρινιώτες να έχουν πλέον και την ψυχολογία ξεκάθαρα με το μέρος τους. Στο 77’ το σουτ του Αποστολάκη έσωσε ο Μάριτς, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης έκανε την προβολή στέλνοντας άουτ την μπάλα χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Το ματς «έσβησε» χωρίς να αλλάξει κάτι, με τον Παναιτωλικό να αρχίζει με νίκη τη σεζόν, κόντρα στον Ατρόμητο που ουσιαστικά ατύχησε να του προκύψει η φάση της αποβολής νωρίς αλλάζοντας τα δεδομένα εναντίον του.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γ. Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Λάρσον (90’ Μαλής), Μλάντεν, Χουχούμης, Ξενιτίδης (76’ Χατζηθεοδωρίδης), Φλόρες (68’ Μάρτεσον), Ντίας, Νταγκό (68’ Κολοβός), Σενγκέλια, Καρέλης (76’ Ζοάο Πέδρο).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κ. Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Ντε Μποκ, Κεσχρίντα, Στρούγγης, Αθανασίου, Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ, Φρίντγιονσον (25’ Μάριτς), Ρομπάιγ (65’ Κλωναρίδης), Ροτάριου (72’ Οικονομίδης), Κιάρντασον (72’ Τζαβίδας).