Στο 66’ και στο 73’ υπάρχουν δύο φάσεις που σηκώνουν μεγάλη συζήτηση…

Ο Παναθηναϊκός με δύο γκολ μέσα από τη μικρή περιοχή επικράτησε του Παναιτωλικού στη Λεωφόρο με 2-0 και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League.

Ένα παιχνίδι στο οποίο υπάρχουν δύο φάσεις που σηκώνουν μεγάλη συζήτηση. Στο 66’ και στο 73’ και με το σκορ στο 1-0 υπέρ του Παναθηναϊκού, ο διαιτητής Παπαδόπουλος και ο VARίστας Ζαμπάλας, πήραν αποφάσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις στον πάγκο, αλλά και στους παίκτες του Παναιτωλικού, οι οποίοι προσπαθούσαν να φτάσουν στην ισοφάριση.

Συγκεκριμένα, στο 66’ ο Ντουάρτε έπεσε στη μεγάλη περιοχή του Παναθηναϊκού, μετά από μαρκάρισμα του Κώτσιρα, αλλά τόσο ο διαιτητής όσο και ο VARίστας έκλεισαν επιδεικτικά τα μάτια στην παράβαση και δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του Παναιτωλικού, όπως θα έπρεπε.

Ο Παπαδόπουλος στη ζωντανή ροή του παιχνιδιού δεν έδωσε πέναλτι, ως όφειλε, ενώ ούτε ο VARίστας σύστησε στον διαιτητή να κάνει ανασκόπηση της φάσης. Μια φάση στην οποία υπήρξε αντικανονική επαφή με το χέρι του Κώτσιρα στο πρόσωπο του Ντουάρτε και έπρεπε ο διαιτητής της αναμέτρησης να σφυρίξει πέναλτι. Μια απόφαση που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από τον πάγκο του Παναιτωλικού και από τον προπονητή Αναστασίου

 

Στο 73’, ο Παναιτωλικός που πίεζε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, έκλεψε την μπάλα στη μεσαία γραμμή και ο Ζοάο Πέντρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Παναθηναϊκού, αλλά το γκολ δεν μέτρησε ποτέ, καθώς ο Παπαδόπουλος είχε σφυρίξει φάουλ του Μπουζούκη στον Κουρμπέλη. Μια λανθασμένη απόφαση από τον διαιτητή, καθώς ο Κουρμπέλης έπεσε μόνος του στο έδαφος. Δεν υπήρξε κάτι το αντικανονικό στο μαρκάρισμα που του έκανε ο Μπουζουκης. Μια φάση η οποία ολοκληρώθηκε με τον Ζοάο Πέντρο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μπρινιόλι.