Μία απόλυτα δίκαιη νίκη πήρε η ΑΕΚ Μεσολογγίου απέναντι στην ομάδα Γιάννενα WFC με 3-1, στο ανακαινισμένο γήπεδο της ΕΠΣ Ηπείρου.

Οι ” κιτρινόμαυρες” ήταν καλύτερες είχαν τις μεγαλύτερες ευκαιρίες καί δύο δοκάρια με την ” καπταιν” Μαρία Μοκκα ( 38′ σέ κόρνερ της Λαζανά Β. και με μονοκόμματο σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι καί στο 51′ με μακρινό φάουλ και πάλι το οριζόντιο δοκάρι ήταν σύμμαχος τής τερματοφύλακα Αγγελή) και δικαιώθηκαν με δύο γκολ στις καθυστερήσεις. Το ματς στα Ιωάννινα ήταν ακατάλληλο για καρδιακους και ήταν για γερά νεύρα…

Στο 50′ κόντρα στην ροή του αγώνα η γηπεδούχος ομάδα με σουτ της Καιτατζη αιφνιδίασε την Souza και άνοιξε το σκορ.Στο 53′ σε μπασιμο της Gomes Farias ανατρέπεται από την Ρισβα αλλά ο διαιτητής παρά τις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων δεν καταλογίζει την παράβαση. Στο 63′ σε ατομική ενέργεια και γύρισμα τής Gomes Farias η Φιλανδριανου από κοντά χάνει την ευκαιρία τού αγώνα για να ισοφαρίσει.Στο 72′ σε φάουλ της Μοκκα και εντυπωσιακό κατέβασμα και σουτ της Γρομητσαρη η ΑΕΚ Μεσολογγίου ισοφαρίζει σέ 1-1.

Στην συνέχεια ενώ η σκόρερ της ομάδας της Αιτωλοακαρνανίας χάνει δύο μοναδικές ευκαιρίες για το 1-2 στο 77′, 84′ και στο 90′ σε ξαφνική αντεπίθεση των γηπεδούχων και ωραίο σουτ τής Βαρσανη η Souza απογειώθηκε καί απέκρουσε εντυπωσιακά σέ κόρνερ.Στο 90+3′ σε γρήγορο πλάγιο άουτ της Gomes Farias η Φιλανδριανου απέφυγε την Ρισβα η οποία την ανέτρεψε και ο διαιτητής Φάτνης καταλογίζει το πέναλτι πού εκτελεί εύστοχα η Μοκκα και κάνει το 1-2. Στο 90+6′ (δικαιολογημένες οι καθυστερήσεις από τον διαιτητή 6′), η Χριστοπούλου μετά από καταπληκτική ασίστ της Λαζανά Β., με διαγώνιο πλασέ κάνει το τελικό 1-3 και σημειώνει το πρώτο της επίσημο γκολ. Δεν απέφυγε τα λάθη ο διαιτητής Φάτνης με αποκορύφωμα το μη καταλογισμό τού πέναλτι στο 53′), ενώ καλές ήταν οι βοηθοί του, Αλευρη, Βασίλα ( ΕΠΣ Άρτας)….

ΑΕΚ Μεσολογγίου: Souza Graz., Τζουμερκιωτη ((58′ Πετσινη), Μοκκα, Λαζανά Β., Βρανά- Τριανταφύλλου, Σταυροπούλου, Gomes Farias, Παπαϊωάννου (46′ Χριστοπούλου), Φιλανδριανου, Αυγέρη ( λ.τραυμ.16′ Οικονόμου), Γρομητσαρη