Φυσικά, ξεχωρίζει το ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου η πρωτοπόρος ΑΕΚ υποδέχεται τον Ολυμπιακό.Η Ένωση αν πάρει τη νίκη θα μπει στα πλέι οφ με τον αέρα του φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου, ενώ ουσιαστικά θα θέσει τους «ερυθρόλευκους» εκτός διεκδίκησης, αφήνοντάς τους στο -9.

Την ίδια ώρα ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει στο Περιστέρι τον Ατρόμητο και θέλει το τρίποντο, που θα τον κρατήσει είτε στο -1 από την ΑΕΚ, είτε θα τον φέρει στην πρώτη θέση. Οι Περιστεριώτες δεν έχουν ιδιαίτερο βαθμολογικό κίνητρο, καθώς θα εκκινήσουν από πλεονεκτική θέση στα πλέι άουτ και δεν κινδυνεύει η θέση τους στην κατηγορία.

Ο ΠΑΟΚ αγωνίζεται στο Πανθεσσαλικό, που θα θυμίζει μικρή Τούμπα, κόντρα στον Βόλο, με στόχο τη νίκη που θα τον κρατήσει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή. Με την ομάδα της Μαγνησίας θα τα ξαναπούν εξάλλου και στα πλέι οφ, όπου εκείνη θα διεκδικήσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Άρης θέλει να ολοκληρώσει με νίκη την κανονική διάρκεια της σεζόν, υποδεχόμενος τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Κλεάνθης Βικελίδης, θέλοντας να τερματίσει στην πέμπτη θέση. Ωστόσο, οι Ηπειρώτες δεν είναι αδιάφοροι, καθώς χρειάζονται τους βαθμούς για να είναι πιο άνετοι στα πλέι άου.

Ο Ιωνικός υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης και η κατάκτηση των τριών βαθμών αποτελούν μονόδρομο γι’ αυτόν, προκειμένου να αυξήσει τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία.

Χαρακτήρα τελικού έχει το παιχνίδι με τον ΟΦΗ για τον Λεβαδειακό, όπου η νίκη είναι επιτακτική για το μέλλον του στην κατηγορία. Η Λαμία δοκιμάζεται στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό, όπου χρειάζεται τη νίκη για να παραμείνει πάνω από τις δύο τελευταίες θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής και οι μεταδόσεις:

19:00 ΑΕΚ – Ολυμπιακός COSMOTE SPORT 2 HD
19:00 Ατρόμητος – Παναθηναϊκός Novasports Prime
19:00 Βόλος ΝΠΣ – ΠΑΟΚ COSMOTE SPORT 3 HD
19:00 Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα Novasports 2HD
19:00 Παναιτωλικός – ΠΑΣ Λαμία  COSMOTE SPORT 7 HD
19:00 Λεβαδειακός – ΟΦΗ Novasports 4HD
19:00 Ιωνικός – Αστέρας Τρίπολης COSMOTE SPORT 8 HD