Στον soccerpractor μίλησε ο Βορειοελλαδίτης προπονητής του Παναγρινιακού, Γιάννης Κατσαρός, που έκανε σπουδαία καριέρα ως παίκτης (μεσοεπιθετικός) σε υψηλό επίπεδο και πλέον βρίσκεται σε πάγκους ομάδων, όπως στη Γ΄ Εθνική, αλλά και στην Κύπρο πέρυσι (Ερμής Αραδίππου). 

Ο ίδιος αναφέρθηκε συνολικά στην κατηγορία, αλλά και στην προσπάθεια της ομάδας του Αγρινίου για να κρατηθεί στην κατηγορία. Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του:

Για την γενικότερη λειτουργία της ομάδας, για την μέχρι πορεία από την στιγμή που ανέλαβε το Δεκέμβρη και για τον όμιλο συμμετοχής του Παναγρινιακού: “Η λειτουργία της ομάδας, είτε πρόκειται για το οργανωτικό κομμάτι, είτε για το διοικητικό και οικονομικό προσομοιάζει με ομάδες μεγαλύτερων κατηγοριών, και ίσως να ξεπερνάει ορισμένες από αυτές, ιδιαίτερα στην φερεγγυότητα. Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στους δυο γενικούς αρχηγούς, τον κ. Σκόνδρα και τον κ. Αλαχούζο, που σχεδόν όλη τους η μέρα είναι αφιερωμένη στο να λύνουν όποιο πρόβλημα προκύπτει, και στους δυο βασικούς χρηματοδότες της ομάδας, τον κ. Χολέβα και τον κ. Καζατζή. Οι οποίοι εγγυώνται την οικονομική ηρεμία, ασφάλεια, σιγουριά και την φερεγγυότητα που χαρακτηρίζει τον σύλλογο και που επιζητά ο κάθε εργαζόμενος. Από εκεί και πέρα, εμείς σαν αγωνιστικό τμήμα τους τελευταίους τρεις μήνες που βρίσκομαι εγώ και οι συνεργάτες μου στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, μαζί με τους ποδοσφαιριστές, κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια να καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία, που είχε τεθεί από την αρχή της αγωνιστικής περιόδου, το καλοκαίρι. Μέχρι στιγμής θα μπορούσα να πω ότι έχουμε αδικήσει τους εαυτούς μας, κατά κύριο λόγο σε ότι έχει να κάνει με τους αγώνες που δώσαμε στο γήπεδο μας. Όπου κατά γενικότερη ομολογία από όλους τους συναδέλφους, μετά το τέλος των αγώνων αυτών, βάσει της απόδοσης μας αξίζαμε πολλά παραπάνω από όσα έχουμε κερδίσει μέχρι στιγμής. Βρισκόμαστε σε έναν πολύ ιδιαίτερο όμιλο, με ιστορικές ομάδες, με ομάδες που έχουν υψηλότατους προϋπολογισμούς, κάτι που αυτομάτως αυξάνει το βαθμό δυσκολίας της αποστολής μας”.

Για την μετέπειτα πορεία της ομάδας, τις πιθανότητες παραμονής και το δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι που ακολουθεί με τον Α.Ο. Ύπατου την Κυριακή: “Αυτή τη στιγμή η απόσταση από την ομάδα που παραμένει στην κατηγορία είναι 4 βαθμοί. Είμαι αισιόδοξος αλλά και σίγουρα συνειδητοποιημένος για την δυσκολίες που μας περιμένουν για την επίτευξη του στόχου μας. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε κάθε αγώνα και δεν θα πρέπει να επαναλάβουμε λάθη, που έχουμε επισημάνει, που μας κόστισαν και μας πόνεσαν μέχρι τώρα στους 6 τελευταίους αγώνες. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στου παίκτες μου πως η προσπάθεια θα γίνει στον μέγιστο βαθμό και πως εφαρμόζοντας στον αγωνιστικό χώρο όλα αυτά που δουλεύουμε και ζητάμε στις προπονήσεις θα είμαστε εμείς αυτοί που θα χαμογελάσουμε στο τέλος. Όπως γίνεται αντιληπτό, εμείς δεν έχουμε την πολυτέλεια να ξεχωρίζουμε αγώνες. Την Κυριακή αγωνιζόμαστε στην έδρα μιας ομάδας που χτίστηκε με μόνο στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Την πίεση του αποτελέσματος στο συγκεκριμένο παιχνίδι θα την έχουν οι αντίπαλοι. Φυσικά και σεβόμαστε τον κάθε αντίπαλο, αλλά και οι δικοί μου ποδοσφαιριστές έχουν αποδείξει ότι μπορούν να πάρουν θετικό αποτέλεσμα σε οποιοδήποτε γήπεδο. Θα ταξιδέψουμε στο Ύπατο με στόχο να εξαντλήσουμε όλες τις πιθανότητες που έχουμε για την κατάκτηση ενός θετικού αποτελέσματος και σίγουρα θα έλεγα ότι θα πουλήσουμε πολύ ακριβά το… τομάρι μας”.

Για το επίπεδο του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής γενικότερα: “Είναι ένα πρωτάθλημα άκρως ανταγωνιστικό και στους 5 ομίλους και αυτό φαίνεται από τους βαθμολογικούς πίνακες. Είναι αρκετά αναβαθμισμένο, είτε από άποψη ποδοσφαιριστών, είτε από άποψη προπονητών. Βλέπουμε πολλές ομάδες να έχουν στην τεχνική τους ηγεσία παιδιά που έχουν πίσω τους μια πολύ μεγάλη καριέρα σαν ποδοσφαιριστές, σε όλες τις εθνικές κατηγορίες. Αυτό από μόνο του δίνει μια ξεχωριστή αίγλη στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Θα έλεγα πως είναι ο προθάλαμος για μια μεγαλύτερη εξέλιξη και ανέλιξη, αφού η πίεση που υπάρχει είναι έντονη και κάθε Κυριακή έχεις να αντιμετωπίσεις ομάδες δουλεμένες καλά, σε όλες τις ποδοσφαιρικές παραμέτρους”.

Για τη καθημερινότητα στο Αγρίνιο: “Τις περισσότερες ώρες μου μέσα στην ημέρα τις περνάω στο γήπεδο, όπου μου αρέσει να πηγαίνω αρκετές ώρες πριν την έναρξη της προπόνησης. Ο χώρος του γραφείου που χρησιμοποιούμε μαζί με το υπόλοιπο τεχνικό τιμ είναι έτσι διαμορφωμένος που σου επιτρέπει να ξοδέψεις πολλές ώρες από την καθημερινότητά σου. Εκεί θα μιλήσουμε με τους συνεργάτες μου και θα τελειοποιήσουμε τυχόν ατέλειες που εντοπίσαμε για την προπόνηση μας. Από εκεί και πέρα, για εμένα δεν ήταν δύσκολο να προσαρμοστώ στην πόλη, για το λόγο ότι έχω ξαναζήσει στο Αγρίνιο σαν ποδοσφαιριστής, αγωνιζόμενος στον Παναιτωλικό και έχοντας πολύ όμορφες αναμνήσεις”.