Με γνώμονα και τα όσα δεν έγιναν τον Ιανουάριο, στον Παναιτωλικό ενδέχεται το καλοκαίρι να προχωρήσουν σε ριζικές αλλαγές στα πρόσωπα που στελεχώνουν την αμυντική τους «γραμμή», από το «6» και κάτω.

Αρκετά είναι τα «ανοικτά μέτωπα» που καλούνται να κλείσουν στον Παναιτωλικό, με κυριότερο εκείνο του προπονητή ύστερα από την αποχώρηση του Γιάννη Αναστασίου.

Τα «βλέμματα» των «κυανοκίτρινων» στρέφονται (και) στην ξένη αγορά, τις επόμενες ημέρες αναμένονται εξελίξεις όμως την ίδια στιγμή στο Αγρίνιο καλούνται να διαχειριστούν και το «μέτωπο» του υπάρχων ρόστερ. Ή να το πούμε πιο σωστά να «χτίσουν» πολλά πράγματα από την αρχή, αφού τα «καναρίνια» ενδέχεται να «φλερτάρουν» ακόμη και με διψήφιο αριθμό μεταγραφών.

Ο τομέας που αποτυπώνει πλέον ανάγλυφα πως στο Emileon οδηγούνται σε extreme make over είναι εκείνος της ανασταλτικής γραμμής, απόρροια και των κινήσεων που (δεν) έγιναν κατά τη διάρκεια της περασμένης μεταγραφικής περιόδου, του Ιανουαρίου. Τότε αποχώρησαν οι βασικότατοι ΚορνέλιουςΦλόρες, στόπερ και ανασταλτικός μέσος αντίστοιχα, όμως ουδέποτε αντικαταστάθηκαν ουσιαστικά, εξέλιξη που σημαίνει πως το καλοκαίρι ξεκινά με plus δύο εκκρεμότητες και αυξάνεται κατακόρυφα ο βαθμός δυσκολίας.

Ετσι λοιπόν αυτή τη στιγμή που μιλάμε (25/5) σε επίπεδο άμυνας (από το «6» και κάτω) σε μερικές ημέρες δεν θα έχουν συμβόλαιο με το club ο γκολκίπερ Ανέστης, οι μπακ ΧουχούμηςΑποστολάκης, ο στόπερ Λάρσον, το «6άρι» Μάρτενσον και ο «πασπαρτού» Ντίας που ουκ ολίγες φορές έχει παίξει «κόφτης» (για την ιστορία free agent μένουν ακόμη και οι ΚολοβόςΜόρσεϊΝταγκό). Το όλο σύνολο έξι και αν προσθέσουμε τους δύο που αποχώρησαν στις αρχές του 2023 τότε πάμε στα οκτώ «κενά». Μπορεί να «ακούγεται κάπως», όμως η μη ουσιαστική αντικατάσταση έστω ενός εκ των ΚορνέλιουςΦλόρες (το διάστημα όπου ο Κωστούλας και οι συνεργάτες του περίμεναν να υλοποιηθεί η μεταβίβαση των μετοχών, κάτι που δεν συνέβη) ήταν από τους βασικούς λόγους που ο Παναιτωλικός κινδύνεψε από το… πουθενά ακόμη και με υποβιβασμό.

Αντίθετα για τις ίδιες θέσεις δεσμεύονται οι πορτιέρε ΓκρατερόλΚοντογιάννηςΣτεργιάκης, οι στόπερ ΜαλήςΣτάγιτςΑναστασόπουλος, οι μπακ ΜπακάκηςΧατζηθεοδωρίδης, ο «πασπαρτού» Λιάβας και τα «6άρια» ΜλάντενΤσιγγάρας, plus ορισμένους ακόμη νεαρούς, δανεικούς ή μη.

Από τη «δεξαμενή» της πρώτης κατηγορίας ο Αποστολάκης φαίνεται πως θα συνεχίσει σίγουρα στο Αγρίνιο, όπως άλλωστε έχει και ο ίδιος πει, ο Λάρσον αποτελεί παρελθόν αφού ήταν δανεικός από την Τζουγκάρντεν, ενώ για όλους τους άλλους δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα. Απαντες βοήθησαν, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό ωστόσο με 100% βεβαιότητα προβάλει αδύνατον να ειπωθεί τι θα συμβεί (άλλωστε και εκείνοι από την πλευρά τους είναι σε θέση και ενδέχεται να αναζητήσουν κάτι διαφορετικό για την καριέρα τους).

Με γνώμονα πάντως τα παραπάνω δεδομένα μόνο σε αυτό το σκέλος, το ανασταλτικό, αναμένονται μίνιμουμ πέντε προσθήκες, κάτι που «επιβεβαιώνει» ότι στον Παναιτωλικό έχουν μπροστά τρεις (και κάτι παραπάνω) «καυτούς» μήνες.