Ο Γκάμπριελ Σούρερ είναι ο «εκλεκτός» του Παναιτωλικού για την θέση στην άκρη του πάγκου του. Προέρχεται από μία αγορά, της Αργεντινής, που τα «καναρίνια» ξέρουν πολύ καλά.

Διαχρονικά ο Παναιτωλικός στρέφονταν στην αγορά της Αργεντινής και στο Αγρίνιο έχουν πολύ μεγάλο ποσοστό επιτυχίας σε επίπεδο ποδοσφαιριστών. Πλέον για πρώτη φορά στη σύγχρονη ιστορία τους θα την «εμπιστευτούν» και στο κομμάτι της τεχνικής ηγεσίας, αφού ο «εκλεκτός» τους για τη θέση του προπονητή είναι ο Γκάμπριελ Σούρερ.

Πρόκειται για τον γνώριμό μας παλαιό στόπερ του Ολυμπιακού, όπου έπαιζε στους «ερυθρόλευκους» από το 2004 ως το 2006 και κατέκτησε τίτλους, ενώ ως ποδοσφαιριστής «κουβαλά» τεράστια καριέρα. Διεθνής με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του, πριν έρθει στο λιμάνι «έχτισε» το όνομά του στην Ισπανία όπου για μία οκταετία αγωνίστηκε με επιτυχία σε ΣανταντέρΛα Κορούνια, Λας Πάλμας και Ρεάλ Σοσιεδάδ (αθροιστικά έπαιξε σε 235 παιχνίδια της Primera Division).

Ο 51χρονος παλαίμαχος κεντρικός αμυντικός κρέμασε το 2007 τα παπούτσια του στη Μάλαγα και το 2010 ξεκίνησε την πορεία του στους πάγκους από τη Λανούς, το club που ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο. Αμέσως… βούτηξε στα βαθιά αν και ήταν «σκάρτα» 40, ενώ στη συνέχεια εργάστηκε, μεταξύ άλλων, σε Αρχεντίνος ΤζούνιορςΙντεπεντιέντε ντελ ΒάλεΜίτρεΜπλούμινγκ (Βολιβίας) Τελευταία του ομάδα ήταν η Ντεπορτίβο Κουένκα του Εκουαδόρ, όπου και έμεινε σε όλο το ημερολογιακό έτος του 2022.

Από το Emileon τις τελευταίες ημέρες είχαν συνεχείς επαφές μαζί του και πλέον αναμένεται άμεσα στην Ελλάδα ώστε να ανακοινωθεί και να πιάσει δουλειά. Την ίδια στιγμή πάντως φαίνεται πως ξέρει ήδη την ομάδα αφού κατά τη διάρκεια των συζητήσεων που υπήρξαν παρουσιάζονταν άκρως ενημερωμένος, ενώ ας μην ξεχνάμε πως γνωρίζει την πατρίδα μας από το πέρασμά του ως παίκτης, άρα εκμηδενίζεται ο παράγοντας προσαρμογή. Μαζί του άλλωστε θα βρίσκεται και το επιτελείο του.

Ο Σούρερ «κέρδισε» την κούρσα διαδοχής του Γιάννη Αναστασίου με γνώμονα να φτιάξει «ομάδα», κυρίως, βαδίζοντας στα χνάρια της σχολής ποδοσφαίρου της χώρας του, που ας μην ξεχνάμε κατέκτησε πρόσφατα το Μουντιάλ του Κατάρ.

Πρόκειται για έναν προπονητή που μετρά στην καριέρα του δεκάδες ματς στην πρώτη κατηγορία της Αργεντινής ενώ για δύο σεζόν συμμετείχε και στο Κόπα Λιμπερταδόρες όπου το 2012 έφτασε μέχρι τους «16», αλλά η Λανούς αποκλείστηκε τότε στα πέναλτι από τη Βάσκο Ντε Γκάμα. Παράλληλα έχει συμμετάσχει και στις άλλες διεθνείς διοργανώσεις της Λατινικής Αμερικής, όπως το Κόπα Σουνταμερικάνα.

Το ρεκόρ του Σούρερ ως προπονητής σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας (Αργεντινή, Βολιβία, Εκουαδόρ)

Αγώνες: 216
Νίκες: 78
Ισοπαλίες: 59
Ηττες: 79