Ο Παναιτωλικός, σε μια κίνηση που μπορεί να αιφνιδίασε πολλούς, είναι κοντά στην συμφωνία του με τον Γκάμπριελ Σούρερ για την ανάληψη της τεχνικής του ηγεσίας. Μπορεί να φαντάζει ότι αυτός ο γάμος θα γίνει από το… πουθενά, όμως οι δύο πλευρές, μόνο άγνωστες δεν είναι μεταξύ τους.

  • Εδώ και αρκετά χρόνια, ο Παναιτωλικός έχει αναπτύξει σχέσεις με την αγορά της Αργεντινής, αλλά και της Λατινικής Αμερικής γενικότερα. Αρκετές φορές στελέχη της ΠΑΕ έχουν μεταβεί στις χώρες της Νοτίου Αμερικής, προκειμένου να συλλέξουν πληροφορίες ή και να κάνουν τις απαραίτητες κινήσεις για την απόκτηση παικτών.
  • Όπως είναι φυσικό, οι άνθρωποι της ομάδας με την πάροδο των χρόνων, ανέπτυξαν σχέσεις με τοπικούς παράγοντες και δημιούργησαν έναν κύκλο ατόμων που τα εμπιστεύονταν, προκειμένου να έχουν και αποτέλεσμα οι ενέργειές τους και οι κινήσεις τους για τις εκάστοτε μεταγραφές.

Η γνωριμία με τον Σούρερ και η συνεργασία

  • Ένας από αυτούς τους ανθρώπους λοιπόν είναι και ο Γκάμπριελ Σούρερ, ο οποίος γνωρίστηκε με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Παναιτωλικός, Μάκη Μπελεβώνη και έκτοτε υπήρξε συνεργασία μαζί του.
  • Ο Σούρερ αποτέλεσε έναν από τους συνδετικούς κρίκους της ομάδας του Αγρινίου και μάλιστα αρκετές φορές, όταν στελέχη της ομάδας πήγαιναν στην Αργεντινή για να διερευνήσουν την αγορά της, ο ίδιος ο Σούρερ ήταν αυτός που τα υποδέχονταν και τα βοηθούσε να βρουν τις… άκρες.
  • Βάσει όλων αυτών λοιπόν, δεν πρέπει να θεωρείται έκπληξη η επιλογή του Γκάμπριελ Σούρερ.
  • Η επιλογή του ως τεχνικού θα μπορούσε να γίνει και νωρίτερα, όμως ο Παναιτωλικός είχε την φιλοσοφία να επενδύει σε Έλληνες προπονητές.
  • Φαίνεται όμως πως πλέον αλλάζει ο προσανατολισμός της ομάδας και θέλει να επενδύσει στον άνθρωπο που γνωρίζει τόσα χρόνια, αλλά και που αποφάσισε να του δώσει τα κλειδιά της ομάδας.

sportday.gr