Ο Αλεξ Κάσερες, επί χρόνια άμεσος συνεργάτης του Ερνέστο Βαλβέρδε στον Ολυμπιακό, θα βρίσκεται στο πλευρό του Γκάμπριελ Σούρερ στον Παναιτωλικό. Στο τεχνικό επιτελείο θα βρίσκονται επίσης οι Γκουστάβο Ζουμπέλδια & Χουάν Μανουέλ Ζουμπέλδια.

Εντονο Λατινοαμερικάνικο στοιχείο θα υπάρχει φέτος στον πάγκο του Παναιτωλικού, μετά και την απόφαση των «κυανοκίτρινων» να προσλάβουν τον Γκάμπριελ Σούρερ στην τεχνική τους ηγεσία. Ο Αργεντινός κόουτς μάλιστα θα έχει το δικό του επιτελείο στο Αγρίνιο, κάτι που «λέει» πολλά για τον τρόπο λειτουργίας του club, όπου ένας εκ των άμεσων συνεργατών του θα είναι ο γνώριμός μας Αλεξ Κάσερες (δεξιά στη φωτό).

Ουρουγουανός ξέρει πολύ καλά πρόσωπα και πράγματα στην Ελλάδα, αφού ήταν εκ των συνεργατών του Ερνέστο Βαλβέρδε και στις δύο θητείες του στον Ολυμπιακό, ενώ παλαιότερα εργάστηκε και στον Ιωνικό.

Μάλιστα γνωρίζει πολύ καλά τη γλώσσα μας και λόγω της πολυετής θητείας του στην Ομόνοια, όπου και πήγε μαζί τον Τάκη Λεμονή και όχι μόνο «ρίζωσε» στο νησί αλλά στην πορεία ανέλαβε και το καίριο πόστο του υπεύθυνου ακαδημιών, ενώ παράλληλα κλήθηκε και να «τρέξει» τους «πράσινους» με την ιδιότητα του «υπηρεσιακού» πρώτου τεχνικού.

Ο 60χρονος, προπονητής αλλά και γυμναστής, αποτελεί ένα μεγάλο «κεφάλαιο» για την Ομόνοια και είναι χαρακτηριστικό πως τα δημοσιεύματα της εποχής ανέφεραν πως η πρώτη του αποχώρηση ώστε να επιστρέψει στο λιμάνι μαζί με το «μυρμήγκι», ήταν ένα μεγάλο «πλήγμα» για εκείνη. Επί της ουσίας λοιπόν θα είναι το «δεξί χέρι» του Σούρερ.