Η οικογένεια της ΑΕ Μεσολογγίου είναι φτωχότερη μετά την απώλεια ενός μεγάλου παίκτη του συλλόγου, του Δημήτρη (Τάκη) Μαντζουράτου.
Ένας πολύ σπουδαίος παίκτης και αθλητής, που έγραψε την δική του μεγάλη ιστορία στην ομάδα της Ένωσης, αλλά και στον Μεσολογγίτικο αθλητισμό γενικότερα. Υπήρξε από τους πιο ικανούς και δυναμικούς επιθετικούς στην ιστορία της ΑΕΜ, αγωνιζόμενος κυρίως ως σέντερ φορ και έχοντας μεγάλη ευχέρεια στο σκοράρισμα. Με οικογενειακή καταγωγή από την Κεφαλλονιά, πρωτοπήγε στην ΑΕΜ το 1958 και την περίοδο 1959-60 αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την φανέλα της σε ηλικία 15 μόλις ετών.
Παίκτης με μεγάλα προσόντα και φοβερές αθλητικές ικανότητες, με μεγάλη ταχύτητα και εξαιρετική αντοχή, υπήρξε από τους πιο καλογυμνασμένους παίκτες της ομάδος. Αρκετά κοντρολαρισμένος, με καλή τεχνική και ωραία στοπαρίσματα, χρησιμοποιούσε με άνεση και τα δύο πόδια, ενώ ήταν πολύ δυναμικός και αποτελεσματικός με το κεφάλι. Εξαιρετικά ταχύς, ξέφευγε εύκολα από τους αντιπάλους χάρη στο στο γρήγορο άνοιγμα που είχε στον βηματισμό του. Δεινός σκόρερ με όσφρηση του γκολ και τρομερό σουτ, ιδίως με το κουντεπιέ, που την περίοδο 1964-65 ανεδείχθη πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις.
Ένας φιλότιμος παίκτης – εργάτης, που κάλυπτε πολλούς χώρους του γηπέδου γυρνώντας να βοηθήσει ακόμη και στην άμυνα, έχοντας μεγάλη προσφορά σε όλα τα παιγνίδια της ομάδος. Ένας βιτρουόζος που είχε την ευφυΐα και τις ικανότητες μεγάλου αθλητή, όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά σε πολλά σπορ, αφού υπήρξε συγχρόνως ένας από τους καλύτερους δρομείς ημιαντοχής που πέρασαν από τον νομό μας, με πολλές επιτυχίες στα 400 και στα 800 μέτρα, ενώ ήταν και άριστος κολυμβητής. Συνέχισε να αγωνίζεται στην Ένωση μέχρι και την περίοδο 1971-72, συμπληρώνοντας 14 χρόνια συνεχούς παρουσίας και εν συνεχεία ακολούθησε καριέρα προπονητού, περνώντας από τον πάγκο της ΑΕΜ αρκετές φορές αλλά και από άλλα σωματεία του νομού μας.
Υπήρξε δε και περίφημος προπονητής στίβου, κολύμβησης, πόλο κλπ., αναπτύσσοντας μία εκπληκτική και πολυδιάστατη δραστηριότητα επί σειρά ετών στα αθλητικά πράγματα του τόπου μας. Ήταν δε αξιοπρεπής, ευγενικός και ηθικός, ένας από τους καλύτερους χαρακτήρες που πέρασαν από τα γήπεδα.
Η ΑΕ Μεσολογγίου εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του.
Καλό ταξίδι στις αιώνιες θάλασσες Κε Καθηγητά.