Μεσολόγγι. Εδώ που ο Πολιτισμός, συναντάει την Ιστορία.
Την Τετάρτη 21 Ιουνίου 2023 ημέρα εορτασμού της Μουσικής, με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Μεσολογγίου γιορτάστηκε για 2η συνεχόμενη χρονιά η Ευρωπαϊκή Ημέρα της Μουσικής, στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου.
Στον αύλειο χώρο της Ιστορικής Κατοικίας του Χαριλάου Τρικούπη, ο οποίος παραχωρήθηκε από το Δήμο Μεσολογγίου έλαβε χώρα μια λαμπρή πολιτιστική εκδήλωση Πολιτισμού και Ιστορίας του τόπου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και πήραν αρχικά το λόγο, η Πρόεδρος του Ιδρύματος Διεθνών Νομικών Μελετών Καθ Ηλία Κρίσπη Δρ Αναστασία Σαμαρά Κρίσπη η οποία μίλησε για τον για τον επιφανέστερο εκσυγχρονιστή Έλληνα πολιτικό και ο κύριος Χαράλαμπος Μάνεσης Πρέσβης ετ, που έκανε αναφορά στον Έλληνα πολιτικό και διπλωμάτη Χαρίλαο Τρικούπη συγκρίνοντας τους τρεις σημαντικότερους Έλληνες πολιτικούς της Ιστορίας Ι. Καποδίστρια, Ελ. Βενιζέλο και Χαρίλαο Τρικούπη.
Προηγήθηκε επίσκεψη στην Ι.Π του Μεσολογγίου ενώ η Ιστορική Κατοικία της Οικογένειας Τρικούπη ήταν ανοιχτή για το κοινό.
Στη συνέχεια ακολούθησε μια λαμπρή Μουσική εκδήλωση με JAZZ και Ελληνική Μουσική από τη Φιλαρμονική του Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου «Χρήστος Καψάλης» υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Δημητρίου Τσιάντα που μάγεψε τους παρευρισκόμενους θεατές.
Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 21 Ιουνίου του 1982 στο Παρίσι, με πρωτοβουλία του τότε υπουργού Πολιτισμού Jack Lang. Από το 1985 εξαπλώθηκε εκτός γαλλικών συνόρων, με πρώτο σταθμό την Αθήνα. Μετά από μία δεκαετία, οι εκδηλώσεις εξαπλώθηκαν σε αρκετές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και πλέον, η Γιορτή της Μουσικής γιορτάζεται με περισσότερες από 25.000 εκδηλώσεις, όλων των μουσικών ειδών, και δωρεάν για το κοινό, με ερασιτέχνες και επαγγελματίες μουσικούς να κατακλύζουν δημόσιους χώρους και αίθουσες σε όλη την Ευρώπη αναδεικνύοντάς την, ως τη μεγαλύτερη κοινή πολιτιστική διοργάνωση.
Η πολιτιστική εκδήλωση, ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον εκπρόσωπο της Ιεράς Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας π.Ανδρέα Καππε, από την Περιφερειακή Σύμβουλο Δυτικής Ελλάδος / Εντεταλμένη Σύμβουλο – Βοηθό Περιφερειάρχη σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής και άρσης κοινωνικών ανισοτήτων κα Αμαλία Βούλγαρη και τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου, Νικόλαο Χαντζή.
Τέλος, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Νικόλαος Καραπάνος και Γεώργιος Παλιούρας, συλλογικότητες, ενεργοί πολίτες, εθελοντές και αρκετό φιλοθεάμον κοινό της πόλης του Μεσολογγίου, που γέμισε με την παρουσία του τον αύλειο χώρο της Ιστορικής Κατοικίας.
Την πολιτιστική εκδήλωση συντόνισε η Πρόεδρος της ΕΠΠΙ-ΔΡΟΥΜΕ ΑΜΚΕ κα Παρθενία Χαρίτου
ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΡΑΒΑΤΟΣ ΚΩΝΑΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΗΛ 6937244788
E MAIL paravatos2@gmail.com