Οι πολίτες θα πρέπει να ετοιμάζονται για το πρώτο κύμα καύσωνα που ενδέχεται να «χτυπήσει» και τη χώρα μας.

Αστάθεια και συχνές και ισχυρές μπόρες συνέθεσαν το σκηνικό του καιρού σχεδόν όλο τον Ιούνιο στη χώρα μας.

Η θερμοκρασία κυμάνθηκε σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, σε αντίθεση με τις βροχοπτώσεις που… εξαφάνισαν το καλοκαίρι για αρκετές ημέρες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα τωρινά στοιχεία από τα μαθηματικά μοντέλα παγκόσμιας ανάλυσης καιρού, ο Ιούλιος θα ξεκινήσει αρχικά με φυσιολογικές θερμοκρασίες για τα δεδομένα της εποχής στο πρώτο δεκαήμερο στη χώρα μας, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται μεταξύ των 33 και 36 βαθμών κελσίου κυρίως στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας.

Ωστόσο, οι τωρινές ενδείξεις δείχνουν ότι θα επηρεάσει την Ελλάδα το πρώτο κύμα καύσωνα της καλοκαιρινής περιόδου από τις 15 Ιουλίου και μετά, με τις θερμοκρασίες να κινούνται μεταξύ των 38 και 42 βαθμών κελσίου.

Μάλιστα, από τις 12 Ιουλίου θα έχουμε μία σταδιακή αλλά σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας στη χώρα μας, καθώς ευνοείται η μεταφορά των ιδιαίτερα θερμών αέριων μαζών από τις ακτές της Βορείου Αφρικής, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι πιθανότητες η χώρα μας να επηρεαστεί από το πρώτο κύμα καύσωνα της φετινής καλοκαιρινής περιόδου.